-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 03

Prezidentė pabrėžia, kad stiprinant demokratiją bei solidarumą Europoje svarbi Vokietijos lyderystė

Lietuvos vadovė Dalia Grybauskaitė pasveikino Vokietijos prezidentą Joachimą Gaucką su šalies nacionaline švente – Vienybės diena – bei 26-iomis Vokietijos suvienijimo metinėmis.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Jūsų šalies pastangos, lyderystė ir pavyzdys stiprinant mūsų žemyno solidarumą, remiant demokratinį judėjimą Europoje ir jos kaimynystėje yra ypač vertinami Jūsų šalies valstybių partnerių, tarp jų ir Lietuvos piliečių, asmeniškai jautusių Vokietijos žmonių paramą mūsų laisvai ir nepriklausomai valstybei“, – rašoma D.Grybauskaitės sveikinime.

Šalies vadovės teigimu, šio minėjimo prasmė ypač svarbi ir šiandien, kai Europa susiduria su daugeriopais iššūkiais, pirmiausia išbandančiais būtent mūsų vienybę. Anot prezidentės spaudos tarnybos, tūkstantinė minia Berlyne lemtingą naktį 1990 m. liudijo naują – sutarimo ir dialogo, laisvės ir demokratijos – kelią ne tik Vokietijos žmonėms, bet ir visiems europiečiams. Pasak prezidentės, Vokietija ėmėsi sudėtingo, bet būtino darbo, kad Europa būtų vieninga, kad jos neskaldytų dirbtinės ar agresyvios sienos.

„Vokietijos balsas svarbiausiais mūsų žemyno, taip pat ir tarptautinės darbotvarkės klausimais išlieka ypač reikšmingas, primenantis mus jungiančių europietiškų vertybių ir principų prasmę“, – rašoma sveikinime.

1990 metų spalio 3 dieną, praėjus metams nuo Berlyno sienos nugriovimo per taikią revoliuciją, įsigaliojo suvienijimo sutartis, pagal kurią abi tautos pusės tapo viena valstybe. Nuo tada ši diena yra Vokietijos valstybinė šventė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius