-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 01 14

Prezidentė pasveikino išrinktąjį Kroatijos vadovą, laimėjusį prezidento rinkimus

Dalia Grybauskaitė pasveikino Kroatijos vadovą Ivą Josipovičių, teigiama Prezidentės spaudos tarnybos pranešime.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Kroatija tvirtai ir ryžtingai žengia integracijos į Europos Sąjungą keliu. Lietuva, kaip ir kitos jūsų pastangas aktyviai remiančios šalys, tikisi, kad jau šiais metais jūsų šaliai pavyks baigti derybas su Europos Sąjunga ir po kelerių metų tapti šios Bendrijos nare. Kroatija jau daugelį metų yra sėkmingų reformų pavyzdys savo kaimynėms, todėl jūsų reformų bei integracijos į Europos Sąjungą sėkmė tik dar labiau paskatins šias šalis siekti didesnės pažangos“, – rašoma prezidentės Dalios Grybauskaitės sveikinimo laiške išrinktajam Kroatijos vadovui Ivui Josipovičiui.

„Džiaugiuosi draugiškais mūsų šalių bei visuomenių dvišaliais santykiais, kuriuos sutvirtina mūsų glaudus bendradarbiavimas Šiaurės Atlanto sutarties organizacijoje ir Afganistane. Lietuva aukštai vertina Kroatijos teikiamą vertingą paramą ir pagalbą NATO bei Lietuvos pastangoms šioje šalyje. Jūsų kariai pasižymi ypatingu profesionalumu ir atsakingumu“, – savo laiške rašo prezidentė.

Siekdama pratęsti ir dar labiau suaktyvinti glaudų dialogą bei Lietuvos ir Kroatijos bendradarbiavimą politinėje, karinėje ir ypač verslo bei ekonomikos srityse, šalies vadovė pakvietė I.Josipovičių dar šiais metais su vizitu apsilankyti Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius