Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 03 /11:18

Prezidentės raginimo įvertinti Kęstutį Trečioką premjeras neklauso

Ketvirtadienį ryte susitikusi su premjeru Algirdu Butkevičiumi prezidentė Dalia Grybauskaitė paragino principingai įvertinti situaciją ir aplinkos ministro Kęstučio Trečiokio vaidmenį galimai neskaidriuose procesuose ir spręsti dėl jo galimybės toliau eiti pareigas. Tokią „dovaną“ prezidentė ministrui pateikė per jo 59 gimtadienį. Premjeras gina ministrą.
Dalia Grybauskaitė ir Kęstutis Trečiokas
Dalia Grybauskaitė ir Kęstutis Trečiokas / 15min nuotr.

„Darbo susitikime su ministru pirmininku prezidentė dar kartą pakartojo, kad už ministrų veiklos skaidrumą atsako tiesiogiai premjeras. Viešai paskelbti pokalbių įrašai dėl vadinamajam Vijūnėlės dvarui Druskininkuose palankaus sprendimo derinimo pasėjo dar didesnių abejonių dėl aplinkos ministro veiklos.

Aš žinau, ką aš veikiu ir ką esu nuveikęs. Tai kaip tas gali pasikeisti? Aš laikausi savo, – sakė K.Trečiokas.

Premjeras turi principingai įvertinti situaciją ir aplinkos ministro vaidmenį galimai neskaidriuose procesuose ir spręsti dėl jo galimybės toliau eiti pareigas“, – prezidentės poziciją perdavė atstovė spaudai Daiva Ulbinaitė.  

Pats K.Trečiokas nemano, kad toks prezidentės pasakymas yra raginimas atsistatydinti. 

„Ne, net nekomentuosiu. Prezidentė turi savo nuomonę, galbūt turi tam tikrą informaciją. O aš jau esu pasakęs savo tvirtą nuomonę ir turi būti labai aišku, dėl ko to pasitikėjimo liko mažiau ar daugiau. Nes iš tikrųjų galiu tik kartoti, kad nieko tokio nesu padaręs, dėl ko turėčiau atgailauti“, – 15min ketvirtadienį ryte sakė ministras. 

Jis tikino prezidentės nuomonės dar nematęs, nes dirba, posėdžiauja, tačiau vis tiek nemano, kad prezidentės pasakymas pakeis jo nuomonę dėl atsistatydinimo.

„Ne, neturi keisti prezidentė nuomonės. Aš žinau, ką aš veikiu ir ką esu nuveikęs. Tai kaip tas gali pasikeisti? Aš laikausi savo“, – teigė K.Trečiokas. 

Dar trečiadienį jis gyrė ministerijos bendradarbiavimą su prezidentūra ir peikė partijos poziciją nuolat šalies vadovę kritikuoti. 

Premjeras gina ministrą

Ministras K.Trečiokas BNS tikino, kad premjeras jį palaiko.

Su premjeru aplinkos ministras sakė kalbėjęs po ministro pirmininko susitikimo su šalies vadove.

„Pasikalbėjome telefonu, premjeras žino situaciją gerai ir mano nusistatymą. Jis mane palaiko“, – BNS sakė K.Trečiokas.

Premjeras prezidentės „neišgirdo“

Premjeras Algirdas Butkevičius susilaiko nuo raginimų aplinkos ministrui Kęstučiui Trečiokui trauktis iš pareigų, nepaisant prezidentės ir opozicijos kritikos.

„Jis neturėjo pokalbių dėl Vijūnėlės „dvaro“ – skirkime du dalykus. Aš jo lygiai to paties paklausiau. Žinote, pokalbių su merais ministrai turi labai daug, kai kada ir ministrui pirmininkui merai skambina“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė premjeras, klausiamas, ar nemano, jog ministras turi atsistatydinti.

Aš nesu teisėsaugos institucijų darbuotojas. Man tikrai nesusidarė (įspūdis), todėl, kad aš žinau tiesą ir aš žinau tam tikrus politinius šou. Ir kai kurie prokurorai pasakė, kad politiniuose burbuluose nenori dalyvauti, – sakė A.Butkevičius.

Susitikime su Dalia Grybauskaite ketvirtadienį socialdemokratų lyderis sako neišgirdęs jokių naujų reikalavimų.

A.Butkevičius sako skaitęs Seimo Antikorupcijos komisijai teisėsaugos perduotas pokalbių išklotines. Anot Vyriausybės vadovo, iš paviešintų pokalbių jam nesusidarė įspūdis, jog aptariant nutarimo priėmimą buvo kalbama apie Druskininkų bylą.

„Turiu atsakingai pasakyti, kad teisėsaugos institucijos, kurios, darkart pasikartosiu, nuodugniai, atsakingai atliko tyrimą ir savo išvadose parašė aiškiai, kad nieko bendro nutarimas 343 neturi su keliamais kažkieno tai reikalavimais, – žurnalistams sakė jis. – Aš nesu teisėsaugos institucijų darbuotojas. Man tikrai nesusidarė (įspūdis), todėl, kad aš žinau tiesą ir aš žinau tam tikrus politinius šou. Ir kai kurie prokurorai pasakė, kad politiniuose burbuluose nenori dalyvauti“, – pridūrė premjeras.

Ministras pirmininkas teigia paprašęs K.Trečioko pateikti raštu informaciją, ar nebuvo daugiau pokalbių su R.Malinausku dėl Vijūnėlės „dvaro“ ir tikisi, jog artimiausiu metu raštiškas paaiškinimas bus pateiktas.

Opozicija rengia interpeliaciją

Opozicija jau pradėjo rinkti parašus dėl interpeliacijos ministrui po to, kai buvo paviešintos ministro pokalbių su Druskininkų meru išklotinės. 

Jose fiksuota, kaip aplinkos ministras spaudžiamas skubiai teikti Vyriausybei nutarimo projektą, naikinantį kurorto zonas. Ministras merui sako duosiąs komandą. Šis dokumentas buvo patvirtintas skubos tvarka ir galėjo padėti Vijūnėlės dvaro byloje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius