Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 21

Prezidentė ragina, kad dešimtmečio inovacijų strategija neliktų popierine

Prezidentė Dalia Grybauskaitė kartu su mokslo ir verslo atstovais aptarė Lietuvos mokslo būklę, mokslo svarbą visuomenei bei verslui, apžvelgė mokslo valdymo, finansavimo ir struktūros pokyčius bei mokslo ir verslo bendradarbiavimo perspektyvas.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Susitikime Prezidentė akcentavo ypatingą mokslo reikšmę kuriant žinių visuomenę ir plečiant ekonomiką, didinant Lietuvos ūkio konkurencingumą bei stirpinant šalies įvaizdį. Valstybės vadovė teigiamai vertino, kad per keletą pastarųjų metų moksle įvyko daug pokyčių - pertvarkytas mokslo valdymas, optimizuotas mokslo institutų tinklas, stiprinama mokslo ir verslo sinergija, moksliniai tyrimai pradėti orientuoti į inovatyvaus verslo plėtrą. Prezidentė paragino Švietimo ir mokslo ministeriją ir Ūkio ministerijas bendradarbiaujant su kitomis ministerijomis (Žemės ūkio, Sveikatos apsaugos, Aplinkos, Socailinės apsaugos ir darbo ministerijas) nesustoti ir tęsti pradėtus darbus bei koreguoti išryškėjusius mokslo reformos trūkumus.

Šalies vadovė pabrėžė, kad Švietimo ir mokslo bei kitos ministerijos privalo sudaryti palankias sąlygas intensyvesniam mokslininkų ir verslininkų bendradarbiavimui. Prezidentė įsitikinusi, kad žinių trikampis (studijos, mokslas, verslas) turi skatinti ūkio plėtrą įgyvendinant bendrus mokslo ir verslo projektus, mokslo rezultatus taikant versle. Pasak valstybės vadovės, tai garantuotų, jog studentai bus rengiami, mokslo tyrimai atliekami ir verslas plėtojamas inovacijų kryptimi.

Ypatingą dėmesį, anot Prezidentės, reikia skirti humanitariniams ir socialiniams mokslams, orientuotiems į kultūrinės tapatybės išsaugojimą bei tęstinumą, pilietinės savivokos ir socialinės gerovės galimybių tyrimus.

Valstybės vadovė atkreipė dėmesį, kad 2009 metais Lietuva padarė pažangą inovacijų srityje ir iš besivejančių šalių grupės pateko į Europos vidutiniškai inovatyvių šalių grupę. Prezidentės nuomone, Lietuvą jau šiandien galima vadinti išsilavinusios darbo jėgos šalimi, todėl atsiveria visos prielaidos jai tapti ir aukštųjų technologijų šalimi.

„Šiandien ypatingą dėmesį turime skirti ir taikomajam mokslui, didelės pridėtinės vertės verslo aukštųjų technologijų įmonių skatinimui ir kūrimui, kad taptume patrauklia šalimi naujoms investicijoms", - teigė Prezidentė D. Grybauskaitė.

Prezidentė paragino viešojo sektoriaus ir verslo atstovus aktyviai prisidėti prie Lietuvos inovacijų 2010-2020 metų strategijos įgyvendinimo. Pasak valstybės vadovės, ši strategija neturi tapti dar viena popierine strategija.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius