Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 16

Prezidentė reikalauja atstatydinti FNTT vadą, pranešė televizija

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pareikalavo vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio iš posto pašalinti Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadą Romualdą Boreiką, remdamasi neįvardytais šaltiniais antradienį pranešė LNK televizija.
FNTT vadovas  Romualdas Boreika
FNTT vadovas Romualdas Boreika priima apdovanojimą iš ankstesniojo šalies vadovo Valdo Adamkaus. / Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr.

Vakarinėje žinių laidoje pranešta, kad prezidentės netenkina menki tarnybos darbo rezultatai, daug nebaigtų bylų – kone kas antras ikiteisminis tyrimas yra nutraukiamas. Neoficialiai teigiama, kad specialiosios tarnybos šalies vadovams pateikė duomenų, jog kai kurie tyrimai galėjo būti numarinti tyčia, juos skaldant į atskirus epizodus ir nutraukiant už kyšius.

Vidaus reikalų ministras sako, kad FNTT sunkmečio sąlygomis dirba normaliai, tačiau paramos R.Boreikai nereiškia. „Kol kas aš susilaikysiu nuo šito komentaro“, – sakė R.Palaitis.

Anot LNK, pirmąjį signalą pakeisti FNTT vadovą D.Grybauskaitė esą pasiuntė paskelbdama, kad derėtų sujungti FNTT ir Mokesčių inspekciją. Vidaus reikalų ministras teigia, kad sujungimas svarstomas, bet sunkiai įmanomas.

„Jeigu mes sujungtume į vieną instituciją ir mokesčių administravimą, ir baudžiamąjį persekiojimą, aš nežinau, ar Lietuvos verslininkai labai apsidžiaugtų. Antra, FNTT, kuri vykdo baudžiamąjį persekiojimą, yra statutinė institucija, ten dirba daugiausia statutiniai žmonės“, – sakė R.Palaitis.

Premjeras teigia, kad FNTT galėtų dirbti racionaliau, ir pasisako už institucijų jungimą.

„Mes manome, kad finansinių nusikaltimų tyrimas turėtų būti organizuotas racionaliai, padedant iš tikrųjų mažinti šešėlinės ekonomikos erdves ir gelmes. Apie tai esame ne kartą kalbėję. Iš čia tik galiu priminti Pasaulio banko rekomendaciją, kad FNTT ir Mokesčių inspekcijos veikla galėtų būti organizuota racionaliau, pakankamai nemažai tos veiklos sujungiant“, – sakė A.Kubilius.

Antrą kadenciją FNTT vadovu dirbantis R.Boreika komentuoti situaciją atsisako.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius