Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 05 23

Prezidentė sako negaudavusi informacijos apie „MG Baltic“ įtaką politikai

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pareiškė, kad per devynerius vadovavimo šaliai metus negaudavo susistemintos informacijos apie koncerno „MG Baltic“ poveikį politiniams procesams.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / 15min nuotr.

„Per visus devynerius metus nuo 2009 metų Prezidentūra nėra gavusi raštu nieko, mes buvome fragmentiškai informuojami žodžiu. O žodžiu, labai aišku, kad ta medžiaga buvo teikiama ta apimtimi, kokia ji negalėjo trukdyti tyrimams“, – naujienų portalui delfi.lt trečiadienį paskelbtame interviu sakė D.Grybauskaitė.

Taip ji kalbėjo kai kuriems politikams ir stebėtojams keliant klausimus, ar šalies vadovai gaudavo ir kaip reaguodavo į tarnybų informaciją apie verslo poveikį politikai.

Visgi prezidentė tvirtino, jog žvalgyba ir teisėsauga dirbo savo darbą, o kai kurie nustatyti faktai tapo įrodymais ikiteisminiuose tyrimuose, pavyzdžiui, teismui perduotoje „MG Baltic“ ir kelių politinių partijų politinės korupcijos byloje.

Šalies vadovė tvirtino negalėjusi priimti sprendimų pati, nes jai teikiama informacija buvo nepagrįsta įrodymais.

„Vien tik dėl to, kad kažkas su kažkuo susitiko ar bendravo, nei smerkti aš negalėjau, nei nebendrauti negalėjau, nes tokiu atveju aš turėčiau nebendrauti praktiškai su visais Seimo nariais ir su visais Vyriausybės nariais“, – kalbėjo D.Grybauskaitė.

Valstybės saugumo departamentas informaciją apie „MG Baltic“ įtaką politiniams procesams pateikė Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui, baigiančiam tyrimą dėl verslo grupių poveikio politiniams procesams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius