Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 04 25

Prezidentė siūlo atsisakyti idėjos 20 proc. būsimo SGD terminalo akcijų siūlyti užsienio investuotojams

Prezidentė Dalia Grybauskaitė siūlo atsisakyti idėjos iki 20 proc. būsimo suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalo akcijų parduoti užsienio investuotojams. Apie tokį prezidentės pasiūlymą trečiadienį Vyriausybės posėdyje pranešė jos patarėjas Gediminas Vaitkevičius.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Prezidentė už tai, kad Lietuva kuo greičiau statytų terminalą. Tuo pačiu, kad Lietuva turėtų didesnę kontrolę terminalo ir dėl to siūlo truputį projektą pataisyti. (...) Kur yra numatyta, kad pusę balsų turi turėti valstybė, tai ji prašo, kad būtų maksimaliai padidinta ir atitinkamai išbraukti punktą, kur yra numatyta, kad 20 proc. gali būti parduota kitam tiekėjui“, – kalbėjo patarėjas, svarstant Suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalo įstatymo projektą.

Jis vėliau patikslino, kad prezidentė siūlo, jog privatūs akcininkai neturėtų blokuojančio akcijų paketo, o valstybė valdytų ne mažiau kaip 66 proc. akcijų paketą plius 1 akciją.

Ministrų kabinetas pirmadienį pasitarime nesutarė dėl SGD terminalo įstatymo projekta. Planuojama, kad Vyriausybė prie projekto svarstymo grįš kitą savaitę.

Energetikos ministras Arvydas Sekmokas sakė, kad į prezidentės siūlymus bus atsižvelgta: „Išgirdome pastabą, įdėsime į tą projektą. Aš manau, kad priėmimo metu bus galima už tas pastabas balsuoti“.

Energetikos ministerija siūlo, kad iki 20 proc. būsimojo valstybės valdomo SGD terminalo operatoriaus akcijų gali būti perleista įrenginių, technologijos ar dujų tiekėjams.

A.Sekmokas praėjusią savaitę sakė, kad akcijų galėtų būti pasiūlyta rinkos dalyviams, kurie dirba suskystintų gamtinių dujų versle, pavyzdžiui, Norvegijos kompanijai „Hoegh“, kuri nuomos laivą, arba JAV „Cheniere“, su kuria pasirašytas ketinimų protokolas dėl dujų tiekimo.

JAV energetikos bendrovės „Cheniere“ tarptautinio tiekimo ir marketingo padalinio prezidentas Jeanas Abiteboulis praėjusių metų gegužę BNS sakė, kad įmonė svarstytų galimybę investuoti į SGD terminalą ir tapti mažąja akcininke.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius