Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 08 17

Prezidentė Dalia Grybauskaitė skelbia dirbanti be poilsio: ką ji veikia?

Prezidentė Dalia Grybauskaitė ir šiemet neturi oficialių atostogų. Kol premjeras ir Seimo pirmininkas randa laiko atokvėpiui, šalies vadovės darbotvarkė turėtų būti be laisvų dienų. Prezidentūros spaudos tarnyba tikino, kad visa šalies vadovės vasara bus užimta darbais, tačiau oficialiame Lietuvos Respublikos prezidento tinklalapyje rugpjūčio mėnesio darbotvarkė tuščia.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

15min pasidomėjo, ką vasarą nuveikė ir dar ketina veikti neatostogaujanti Lietuvos prezidentė?

Prieš vasarą, patvirtinus, kad D.Grybauskaitė ir vėl neatostogaus, buvo skelbiami planuojami darbai. Birželio 18 dieną Lietuvos prezidentė susitiko su Airijos prezidentu Michaelu D.Higginsu, o liepos 5-ąją priėmė Italijos vadovą Sergio Mattarellą.

Planuotas susitikimas su Graikijos prezidentu buvo atidėtas dėl liepos mėnesį šią šalį ištikusių pražūtingų gaisrų. Viešai buvo skelbta ir apie galimą susitikimą su Prancūzijos lyderiu Emmanueliu Macronu, tačiau darbotvarkėje jo neatsirado.

Birželio ir liepos mėnesiais šalies vadovė atstovavo Lietuvai ES susitikime Bulgarijoje ir NATO viršūnių susitikime Briuselyje.

Vasarą vadina intensyvia

Pasiteiravus apie D.Grybauskaitės vasaros veiklą prezidentūros spaudos tarnyba pabrėžė, kad ši vasara itin intensyvi.

„Vasaros pirmoje pusėje šalies vadovė priėmė Lietuvoje su valstybiniu vizitu viešėjusius Nyderlandų karalių Willemą-Alexanderį ir Airijos prezidentą, dalyvavo Europos Vadovų Taryboje (EVT) ir NATO viršūnių susitikime Briuselyje, o Vokietijoje, Miunsterio mieste, Lietuvos žmonių vardu atsiėmė garbingą Vestfalijos taikos premiją“, – pabrėžiama atsakyme.

Tiesa, rugpjūčio mėnesį D.Grybauskaitės darbų sąrašas atrodo itin kuklus. Jos kanceliarija išplatino keletą sveikinimų užsienio lyderiams, pergales pasiekusiems sportininkams, šalies vadovė paskelbė ir keletą oficialių užuojautų.

Prezidentūros spaudos tarnybos teigimu, tinklalapyje skelbiamas darbų sąrašas neatitinka tikrosios dalykų padėties.

Prezidentės darbotvarkė interneto tinklapyje – tuščia
Prezidentės darbotvarkė interneto tinklapyje – tuščia

„Rugpjūčio mėnesį vyksta Prezidentės darbo susitikimai, intensyviai ruošiamasi politiniam rudens sezonui. Šį mėnesį planuojami susitikimai su Izraelio ministru pirmininku Benjaminu Netanyahu, Turkijos užsienio reikalų ministru, konferencijos „Europos ir transatlantinio atsparumo atkūrimas“ dalyviais“, – teigė tarnyba.

„Šalies vadovė taip pat priims užsienio šalių ambasadorių skiriamuosius raštus bei įteiks skiriamuosius raštus naujai paskirtiems Lietuvos Respublikos ambasadoriams kitose valstybėse.

Prezidentės darbotvarkėje numatytas dalyvavimas kampanijos „Už saugią Lietuvą“ renginiuose, susitikimai su visuomenės atstovais, vyksta pasirengimas istoriniam Popiežiaus Pranciškaus vizitui rugsėjo mėnesį“, – pridūrė prezidentės atstovai.

Rugpjūčio mėnesį Estijoje bus rengiami šios šalies šimtmečio šventiniai renginiai, kuriuose dalyvaus ir mūsų valstybės vadovė.

Prezidentės spaudos tarnybos pranešime taip pat nurodoma, kad LR Prezidento įstatymas atostogų ir nenumato, tad šalies vadovės darbotvarkė nuolat pildoma naujais įvykiais bei susitikimais, kurie nėra skelbiami tiksliai nesuderinus laiko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius