Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 15

Prezidentė: susijungimas su Europos Sąjungos transporto sistema – vienas iš Lietuvos prioritetinių siekių

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su už Europos transporto politiką atsakingu Europos Komisijos nariu Siim Kallu.
Via Baltica
Via Baltica / LNF nuotr.

Šalies vadovė pabrėžė, jog išvystyta Europos transporto infrastruktūra yra būtina sąlyga realiai ir sėkmingai Europos integracijai. Todėl Baltijos šalių transporto jungtys su Europa yra Lietuvos siekis. Geležinkelis „Rail Baltica", greitkelis „Via Baltica" išlieka prioritetiniais projektais.

„Susijungimas su Europos Sąjungos transporto sistema – vienas iš Lietuvos prioritetinių siekių. Kaip ir energetikoje, taip ir transporte Lietuva ir kitos Baltijos šalys neturi būti izoliuotos. Todėl tikimės, kad strateginės svarbos projektams bus užtikrintas europinė parama", – sakė Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Susitikime taip pat buvo aptarta Europos Komisijos rengiama vieningos ES transporto erdvės direktyva, ES Transporto Baltoji Knyga, kuri nubrėžia Europos transporto sistemos vystymo perspektyvas, pasirengimas deryboms dėl naujosios ES finansinės perspektyvos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius