Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 16

Prezidentė teikia Seimui skirti G.Kryževičių į LAT pirmininkus

Penktadienį Teisėjų tarybai vienbalsiai patarus prezidentei teikti Gintaro Kryževičiaus kandidatūrą į Lietuvos Aukščiausiojo Teismo (LAT) pirmininko pareigas, Dalia Grybauskaitė pasirašė dekretą, kuriuo teikia Seimui skirti G.Kryževičių LAT pirmininku.
Gintaras Kryževičius
Gintaras Kryževičius / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Penktadienį į neeilinį posėdį susirinkusi Teisėjų taryba svarstė prezidentės D.Grybauskaitės kreipimąsi dėl patarimo teikti Seimui skirti LAT teisėją G.Kryževičių šio teismo pirmininku.

Tokį pasirinkimą šalies vadovė pagrindė solidžia kandidato karjera, autoritetu ir patirtimi, įgyta dirbant įvairių pakopų bei kompetencijos teismuose.

Teisėjų taryba vienbalsiai nusprendė patarti prezidentei teikti Seimui skirti G.Kryževičių LAT pirmininku. Sprendimą Teisėjų taryba priėmė išklausiusi kandidato pasisakymus apie teismų problemas ir galimus sprendimų būdus bei atsižvelgusi į jo kompetenciją, sąžiningumą, teisingumą ir principingumą.

Teisėjų taryba šalies vadovei taip pat patarė Aivą Survilienę skirti Vilniaus miesto 1-ojo apylinkės teismo teisėja, o Andrių Veriką – Vilniaus miesto 2-ojo apylinkės teismo teisėju.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius