Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2012 12 04

Prezidentė: tinka ne visi kandidatai į ministrus ir Algirdas Butkevičius tai žino

Prezidentė Dalia Grybauskaitė sako, kad ne visi paskirtojo premjero Algirdo Butkevičiaus teikiami kandidatai į ministrus ją tenkina. Be to, D.Grybauskaitė teigia, kad nėra gavusi bendro kandidatų sąrašo, nors A.Butkevičius tikina priešingai.
Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė
Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Žurnalistai prezidentės pasiteiravo, ar ji gavo kultūros ministro kandidatūrą ir kas jis, tačiau D.Grybauskaitė klausimą sau suformulavo kitaip.

„Gal suformuluokime klausimą taip: „Ar prezidentė gavo ministrų kabineto sąrašą, kuriam pritaria?“ Tai norėčiau pasakyti, kad tokio bendro sąrašo negavau. Ir todėl visiškai nesvarbu, ar kultūros, ar koks kitoks ministras. Kol kas dekreto dėl Vyriausybės skyrimo pasirašyti negaliu. Tol, kol negausiu visų kandidatūrų, kurios suderintos ir man tinkamos. Ir apie tai žino gerbiamasis būsimasis premjeras“, – žurnalistams pareiškė D.Grybauskaitė.

Paklausta, kurie kandidatai į ministrus jai neatrodo tinkami, prezidentė pareiškė apie tai informavusi A.Butkevičių.

„Nenorėčiau dabar minėti pavardžių. Apie tai, kas man ne visai tinka, žino premjeras A.Butkevičius“, – pareiškė D.Grybauskaitė.

Primename, kad A.Butkevičius antradienį teigė pirmadienio vakarą prezidentei pateikęs visą kandidatų į ministrus sąrašą su pretendentu į kultūros ministrus.

Prezidentė jau yra susitikusi su visais kitais kandidatais į ministrus: socialdemokratų kandidatu į užsienio reikalų ministrus Linu Linkevičiumi, Darbo partijos kandidatu į žemės ūkio ministrus Vigilijumi Jukna, „tvarkiečių“ kandidatu į vidaus reikalų ministrus Dailiu Barakausku, Lenkų rinkimų akcijos į energetikos ministrus siūlomu Jaroslavu Neverovičiumi, socialdemokratų kandidatu į sveikatos apsaugos ministrus Vyteniu Povilu Andriukaičiu, kandidatu į krašto apsaugos ministrus Juozu Oleku ir į finansų ministrus taikančiu Rimantu Šadžiumi.

VIDEO: Pasisakymas žiniasklaidai S.Nėries mokykloje

Pas prezidentę jau apsilankė ir „Tvarkos ir teisingumo“ partijos kandidatas į aplinkos ministrus Valentinas Mazuronis, socialdemokratų kandidatas į teisingumo ministrus Juozas Bernatonis, Darbo partijos siūlomos kandidatės į socialinės apsaugos ir darbo bei švietimo ir mokslo ministrus Loreta Graužinienė ir Virginija Baltraitienė, socialdemokratų kandidatas į susisiekimo ministro postą Rimantas Sinkevičius bei į ūkio ministro postą siūloma Birutė Vėsaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius