Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 10

Prezidentė: Vertybių puoselėjimas – bendras valstybės, visuomenės ir Bažnyčios rūpestis (nuotraukos, papildyta 17.51 val.)

Įvyko Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės audiencija pas Romos Popiežių Benediktą XVI.
Dalia Grybauskaite ir popiežius Benediktas XVI
Dalia Grybauskaite ir popiežius Benediktas XVI / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Valstybės vadovė padėkojo už Šv. Sosto vykdytą Lietuvos aneksijos nepripažinimo politiką sovietinės okupacijos metais ir pakartojo ankstesnį Lietuvos kvietimą Šventajam Tėvui atvykti į mūsų šalį.

„Romos Popiežius Benediktas XVI galvoja apie Lietuvą, sveikina su artėjančiomis Šv. Kalėdomis ir laimina visus Lietuvos žmones. Man buvo malonu šią žinią išgirsti Advento laikotarpiu ir džiaugiuosi galėdama ją perduoti mūsų žmonėms", – sakė Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Su Benediktu XVI Prezidentė aptarė Katalikų Bažnyčios vaidmenį valstybės gyvenime, bendražmogiškų vertybių stiprinimą politikoje, aktualius tarptautinės politikos klausimus – migraciją, kovą su korupcija, ekonominę ir socialinę politiką, bendradarbiavimą plėtojant civilizacijų dialogą.

„Lietuva remia Švento Sosto pastangas skatinti civilizacijų dialogą, stiprinti toleranciją tarp skirtingas religines konfesijas išpažįstančių tikinčiųjų. Vilnius, kuriame nuo seno taikiai sugyveno įvairios religinės bendruomenės, yra ideali vieta ekumeniniam dialogui tarp Romos katalikų ir Rusijos ortodoksų bažnyčių vadovų", – kalbėjo Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Pasak šalies vadovės, kitais metais Lietuvai pirmininkaujant ESBO sutarta stiprinti bendradarbiavimą skatinant religinę toleranciją, pagarbą žmogaus teisėms, kovą su diskriminacija ir prekyba žmonėmis.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė taip pat susitiko su Šventojo Sosto Valstybės sekretoriumi kardinolu Tarcisio Bertone.

Pasibaigus oficialiam vizitui Vatikane, įvyks darbinis Prezidentės susitikimas su Italijos Ministru Pirmininku Silvio Berlusconi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius