Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 23

Prezidentė: V.Ušacko naujos pareigos – „nebloga pozicija“

„Labai džiaugiuosi, kad Lietuva gavo neblogą poziciją“ – taip šalies vadovė Dalia Grybauskaitė įvertino naująsias buvusio užsienio reikalų ministro Vygaudo Ušacko pareigas. Kaip paaiškėjo pirmadienį, pastarasis taps specialiuoju Europos Sąjungos (ES) atstovu Afganistane.
Vygaudas Ušackas
Vygaudas Ušackas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Be jokios abejonės, Lietuva kreipėsi į Europos Tarybą ir į Europos Komisiją. Catherine Ashton (ES užsienio politikos vadovė – 15min.lt) yra mano kolegė. Buvo aptarinėjamos galimybės mūsų diplomatams gauti geras pozicijas naujoje kuriamoje diplomatinėje tarnyboje Europos Sąjungoje. Labai džiaugiuosi, kad Lietuva gavo neblogą poziciją“, – taip antradienį žurnalistams sakė D.Grybauskaitė.

15min.lt primena, kad V.Ušackas, užsienio reikalų ministro pareigas ėjęs kiek daugiau nei metus, buvo priverstas atsistatydinti išsiskyrus jo ir šalies vadovės pozicijoms dėl CŽV kalėjimų tyrimų išvadų. Ministras žiniasklaidai teigė, esą parlamentinio tyrimo išvados atskleidė, kad kalėjimų Lietuvoje nebuvo, tuo tarpu D.Grybauskaitė tvirtino, kad šios išvados esą patvirtino, jog kalėjimai mūsų šalyje egzistavo. Vėliau prezidentė pareiškė nepasitikinti V.Ušacku, tad jis parašė atsistatydinimo pareiškimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius