-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 11 28

Prezidentė vyksta į Islandiją, čia vyks moterų lyderių konferencija

Prezidentė Dalia Grybauskaitė antradienį ir trečiadienį su darbo vizitu lankysis Islandijoje, kur susitiks su Islandijos prezidentu Gudni Thorlacius Johannessonu ir sakys kalbą pasaulinėje aukšto lygio moterų politinių lyderių konferencijoje „Mes galime“ („We Can Do It“).
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Dvišaliame prezidentų susitikime bus aptarta Lietuvos ir Islandijos ekonominių, verslo, mokslo ir kultūros ryšių plėtra, bendradarbiavimas NATO, Šiaurės ir Baltijos šalių (NB-8) formatu, pranešė Prezidentės spaudos tarnyba.

Tuo metu Reikjavike vyksiančioje tarptautinėje moterų politinių lyderių konferencijoje prezidentė sakys pagrindinę kalbą. Konferencijoje dalyvaus daugiau nei 300 moterų parlamentarių iš beveik 100 šalių, tarp jų Estijos, Maltos, Kroatijos prezidentės.

„Lietuvoje ir pasaulyje kas trečia moteris patiria smurtą, į viešumą kyla vis nauji priekabiavimo skandalai, todėl šalies vadovė savo kalboje akcentuos būtinybę visomis išgalėmis stabdyti smurtą prieš moteris. Tam reikalingos ne tik valstybės, teisėsaugos institucijų pastangos, bet ir visuomenės sąmoningumas – turime nustoti kaltinti aukas ir užtikrinti, kad priekabiautojai bei smurtautojai būtų sustabdyti ir sulauktų atsakomybės“, – sakoma pranešime.

Pasak D.Grybauskaitės, kovai su smurtu prieš moteris svarbus viešumas.

„Yra apie ką kalbėti, nes kol kas turime problemas tiek dėl smurto prieš moteris srityje, priekabiavimas – vienas iš to smurto prie moteris akcentų ir elementų, kurie vis iškyla visame pasaulyje pastaruoju metu vis ryškiau, moterys išdrįsta kalbėti, Lietuvoje vyksta tas pats. Tai (kalbėsime) apie patirtį ir kaip kovoti su tuo, kaip išdrįsti viešai kalbėti ir kad viešumas yra ginklas, kuris gali ir apginti, ir tuo pačiu sustabdyti potencialų priekabiautoją. Taip pat kalbėsime apie atlyginimų skirtumus ir taip toliau“, – LRT radijui prieš vizitą sakė Lietuvos vadovė.

Prezidentė taip pat pakvies pasaulio moteris lyderes atvykti į Lietuvą. Kitais metais toks aukšto lygio susitikimas bus rengiamas Vilniuje, minint ne tik atkurto Lietuvos valstybingumo šimtmetį, bet ir 100 metų sukaktį, kai Lietuva viena pirmųjų Europoje suteikė moterims teisę balsuoti.

Reikjavike šalies vadovė Moterų politinių lyderių tarybos vardu įteiks simbolinį apdovanojimą buvusiai Islandijos prezidentei ir šios tarybos steigėjai Vigdis Finnbogadottir, kuri 1980 metais tapo pirmąja moterimi pasaulyje išrinkta valstybės prezidente.

Konferenciją Islandijoje rengia prezidentės vadovaujama Moterų pasaulio lyderių taryba kartu su Moterų politinių lyderių forumu (WPL) ir Islandijos parlamentu. Prieš šio renginio taip pat prisideda Jungtinės Tautos, Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacija, Harvardo universitetas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius