Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 13

Prezidentės atstovas patikslino, kokių priekaištų ministerijoms turi šalies vadovė

Prezidentės atstovas spaudai Linas Balsys, konkretindamas Dalios Grybauskaitės pirmadienio pareiškimą, kad Socialinės apsaugos ir darbo bei Aplinkos ministerijos turėtų pasitempti, aiškina, kad pirmajai trūksta kardinalių reformų, o antroji nebaigusi sprendimų.
Politologų teigimu, D.Grybauskaitės veiksmai ateinančiais metais priklausys nuo situacijos šalies viduje ir užsienyje.
Dalia Grybauskaitė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Paklaustas, ar prezidentę tenkina Sveikatos apsaugos ministerijos darbas, L.Balsys sakė taip pat pasigendantis esminės reformos.

„Socialinių reikalų ministerija minima, žmonės, patys gyventojai tai jaučia, mini. Prezidentė ne pirmą sykį ir ne vieną kartą yra sakiusi nuo pat savo kadencijos pradžios, kad ta sritis yra labai svarbi, jai reikia kardinalių struktūrinių reformų, ir tų kardinalių struktūrinių reformų vis nepavyksta sulaukti“, – Žinių radijui antradienį sakė L.Balsys.

Jo teigimu, šiuo metu socialinės apsaugos srityje priimami tik fragmentuoti sprendimai.

„Ji yra ne vieną sykį sakiusi, kad sunkmetis, kuris dabar Lietuvoje, yra savotiškas šansas padaryti tas būtinas reformas. Kol kas to bendro paketo prezidentė pasigenda – kaip atrodys visa sistema, kaip atrodys „Sodra“ ateityje“, – aiškino L.Balsys.

Aplinkos ministerijoje rūpestį esą kelia Statybų įstatymo reglamentuojama sritis.

„Tam tikrų darbų irgi turbūt yra nebaigtų. Ir aš manau, kad prezidentė turėjo progą visada ir turės ateityje progą patiems ministrams tiesiai išsakyti, detaliau išanalizuoti“, – sakė L.Balsys.

Seikatos apsaugos reforma, kuri esą vykdoma sunkiai, „ir braška, ir traška“, kol kas nepateikia kardinalių atsakymų.

„Sveikatos ministras – ne taip seniai paskirtas, naujas. Iš tiesų galbūt jam reikėtų suteikti galimybę dirbti nepatiriant labai kažkokios kasdienės kritikos, tačiau tai nereiškia, kad su sveikatos apsauga yra jau viskas gerai. Tikrai negerai. Pasigendame tos kardinalios, esminės reformos, kardinalių atsakymų, kodėl, kai Lietuvoje pagal statistiką gydytojų yra labai nemažai skaičiuojant tūkstančiui gyventojų, daugiau turbūt negu kitur ES šalyse, pavyzdžiui, medicinos paslaugų prieinamumas yra labai prastas“, – dėstė L.Balsys.

D.Grybauskaitė pirmadienį pareiškė turinti priekaištų Aplinkos bei Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoms.

„Manyčiau, kad daug rezervų pasitempti ir kokybiškiau galėtų dirbti Aplinkos ministerija, Socialinė (apsaugos ir darbo ministerija – BNS). Ko gero, tai būtų jautriausios ir sudėtingiausios ministerijos, kur rezultato reikėtų geresnio“, – pirmadienį pirmosioms prezidentavimo metinėms surengtoje spaudos konferencijoje sakė D.Grybauskaitė.

Aplinkos ministerijai vadovauja Tautos prisikėlimo partijos deleguotas Gediminas Kazlauskas, Sveikatos apsaugos – liberalcentristas Raimondas Šukys, Socialinės apsaugos ir darbo – konservatorius Donatas Jankauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius