Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 08 10

Prezidentės D.Grybauskaitės vizito į Maskvą dėlionė

Šalies vadovė Dalia Grybauskaitė netrukus ketina pasinaudoti Rusijos prezidento Dmitrijaus Medvedevo kvietimu apsilankyti Maskvoje. Prezidentės vizito galimybė ir darbotvarkė šiuo metu derinamos diplomatiniais kanalais, rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.
Dalia Grybauskaitė Pasaulio universitetų asociacijos kongreso atidaryme
Dalia Grybauskaitė Pasaulio universitetų asociacijos kongreso atidaryme / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

D.Medvedevo kvietimo apsilankyti Maskvoje šalies vadovė sulaukė prieš pusmetį. Laišką atsiuntęs Rusijos prezidentas pasveikino Lietuvą artėjančio nepriklausomybės atkūrimo dvidešimtmečio proga ir informavo, kad dėl anksčiau numatytų tarptautinių įsipareigojimų į minėjimo renginius Vilniuje atvykti negalės.

Tame pačiame laiške D.Medvedevas pakvietė D.Grybauskaitę jai patogiu metu atvykti į Maskvą. Teigiama, kad palankiai susiklosčius aplinkybėms toks vizitas galėtų būti surengtas dar rudenį.

Prezidentės patarėjas užsienio politikos klausimais Darius Semaška aiškino, kad D.Medvedevo kvietimas D.Grybauskaitei apsilankyti Rusijoje buvo maloniai priimtas. Esą dabar rengiamas galimo vizito turinys. „Kai bus parengti dvišaliai susitarimai ir pats vizitas, bus suderinta ir konkreti data“, – pabrėžė D.Semaška.

LŽ šaltiniai Užsienio reikalų ministerijoje patvirtino, kad diplomatai aktyviai rengiasi prezidentės vizitui į Maskvą. Kaip teigiama, šalies vadovė į Rusiją nori vykti ne tuščiomis, todėl šiuo metu intensyviai derinamas visas pluoštas dvišalių susitarimų.

Iš 17 dokumentų derybos tarp Lietuvos ir Rusijos jau baigiamos dėl penkių.

Politologo Tomo Janeliūno žodžiais, per prezidentės vizitą bus matyti, ar dvišaliai Lietuvos ir Rusijos santykiai gerėja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius