Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 20

Prezidentės patarėja: švelninti santykius su Rusija nėra pagrindo

Situacija Ukrainoje rodo, kad švelninti santykius su Rusija ar diskutuoti apie sankcijų atšaukimą šiuo metu nėra jokios galimybės, sako vyriausioji prezidentės patarėja užsienio politikos klausimais Jovita Neliupšienė.
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Darosi akivaizdu, kad vyksta Rusijos karas prieš Ukrainą: patvirtinti atvejai, kai žūsta Rusijos reguliariosios kariuomenės kariuomenės kariai, todėl išsisukinėjimui ir nuolaidžiavimui seniai nebėra vietos. Džiugu, kad vakar vykusioje Europos Sąjungos užsienio reikalų taryboje, kurioje dalyvavo mūsų užsienio reikalų ministras, diskusijoje atsispindėjo tos nuotaikos, kad dabartinė situacija aiškiai rodo, kad nėra jokios galimybės grįžti prie buvusios situacijos, prie bandymo įtraukti ar kažkaip suvilioti Rusiją“, – Žinių radijui antradienį sakė J.Neliupšienė.

Pasak jos, švelninti diskusijų toną su Rusija nėra pagrindų – jis išliks griežtas.

Panašu, kad sankcijos atšaukimas irgi šiuo metu yra negalimas, matyt, jis negalimas bus ir artimiausiais mėnesiais, – sako prezidentės patarėja.

„Panašu, kad sankcijos atšaukimas irgi šiuo metu yra negalimas, matyt, jis negalimas bus ir artimiausiais mėnesiais“, – sako prezidentės patarėja.

Europos Sąjungos (ES) užsienio reikalų ministrai pirmadienį susitarė, kad nebus pokyčių Bendrijos politikoje Rusijos atžvilgiu, įskaitant šiuo metu taikomas sankcijas, kurios jai buvo įvestos už vaidmenį Ukrainos kare.

Tuo tarpu bloko diplomatijos vadovė perspėjo, kad pastarosiomis savaitėmis padėtis Ukrainoje tapo „daug blogesnė“.

Ministrai nurodė, kad tęs dabartinį kursą, kol Rusija visiškai įgyvendins savo įsipareigojimus pagal vadinamuosius Minsko susitarimus, kuriuos pernai rugsėjį Baltarusijos sostinėje pasirašė Maskva, Kijevas ir prorusiški teroristai.

28 šalių blokas paskelbė Maskvai ribotas ekonomines sankcijas po to, kai Rusija pernai kovą aneksavo Krymą, o griežtesnių priemonių buvo imtasi, kai liepą virš rytų Ukrainos buvo numuštas oro bendrovės „Malaysia Airlines“ reiso MH17 lėktuvas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius