Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 08 30

Prezidentės patarėjas: į generalinio prokuroro pavaduotojus G.Danėlius siūlytas atsižvelgiant į jo patirtį

Prezidentės atstovės spaudai advokatas byloje dėl valstybės paslapties atskleidimo Giedrius Danėlius į generalinio prokuroro pavaduotojo postą siūlytas atsižvelgiant tik į  jo kompetenciją ir patirtį prokuratūroje, teigia prezidentės patarėjas vidaus politikai Mindaugas Lingė.
Teisme
G.Danėlius ir D.Ulbinaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Kiek žinoma, renkamasi pagal kompetenciją ir pagal reputaciją. Kiek man žinoma, tas pasirinktas asmuo yra 16 metų išdirbęs prokuratūros sistemoje anksčiau, matyt, teisinei, prokuroro aplinkai jis yra žinomas, jis nėra naujokas. Tačiau tas žingsnis, atsitraukimas buvo grynai dėl tų situacijų, kai jis buvo išėjęs iš prokuratūros, kai turėjo kitus santykius – advokato, kad jo iš tikrųjų tos ankstesnės bylos, kokios bebūtų buvusios, netrukdytų dirbti“, – Žinių radijui teigė prezidentės patarėjas.

Jis dar kartą priminė, jog teikti G.Danėlių buvo asmeninis generalinio prokuroro Evaldo Pašilio pasirinkimas. Pasak M.Lingės, nors prokuratūros komandos formavimui ir reikalingas prezidentės pritarimas, tai yra generalinio prokuroro „asmeninė funkcija, jo pareiga“, o kiekvienas teikimas prezidentei „dar nereiškia paskyrimo“.

G.Danėlius penktadienį pranešė nebekandidatuosiantis į generalinio prokuroro pavaduotojo pareigas. Savo sprendimą jis motyvavo tuo, jog buvę ir esami jo įsipareigojimai klientams „gali sudaryti interesų konflikto regimybę“ bei mesti šešėlį prokuratūros sistemos nešališkumui.

Šiuo metu G.Danėlius yra koncerno „MG Baltic“ valdybos nario Romano Raulynaičio advokatas galimos politinės korupcijos byloje. Vykstant šiam tyrimui R.Raulynaitis buvo apklaustas kaip specialusis liudytojas. E.Pašilis ir R.Raulynaitis mokėsi viename kurse Vilniaus universitete, Teisės fakultete. Paskutinį kartą daugiau kaip prieš pusmetį vyko bendras kursiokų susitikimas, kuriame taip pat dalyvavo ir R.Raulynaitis, patvirtino Generalinė prokuratūra.

G.Danėlius būtų buvęs atsakingas už Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamentą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius