Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 11

Prezidentės patarėjas: iš ūkio ministro tikimasi skaidrių sąlygų skatinimo

Iš naujojo Ūkio ministro, socialdemokratų pasiūlyto Evaldo Gusto tikimasi skaidrių sąlygų verslui skatinimo, sako prezidentės patarėjas.
Evaldas Gustas
Evaldas Gustas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Turėtų būti tęsiama tai, kad ES lėšos būtų įsisavinamos skaidriai. Be abejo, labai svarbi dalis, kur matoma tam tikro nerimo pagal tam tikras iniciatyvas – tai yra užmačios pertvarkyti viešųjų pirkimų sistemas, šitoje vietoje turėtų būti einama šiek tiek kita kryptimi – kuo daugiau skaidrumo, kuo daugiau atskaitomybės“, – antradienį interviu Žinių radijui sakė prezidentės Dalios Grybauskaitės patarėjas vidaus politikos klausimais Mindaugas Lingė.

Jis pabrėžė, kad neturi būti paisoma tik atskirų grupių interesų.

„(Skatinti -BNS) skaidrių investicijų pritraukimą ir apskritai verslą matyti kaip visumą, o ne kaip tam tikras atskiras grupes“, – sakė M.Lingė.

Anot jo, taip pat svarbu skatinti darbo vietų kūrimą, užimtumą, ypač jaunimo. Tuo tarpu artimiausi darbai, kurie laukia – sklandaus pirmininkavimo darbų užtikrinimas.

„Kaip žinote, iki pirmininkavimo liko labai nedaug laiko, ir šioje vietoje svarbu, kad kad pasikeitimai nesutrukdytų sklandaus darbo“, – sakė M.Lingė.

Prezidentė D.Grybauskaitė pirmadienį pasirašė dekretą, kuriuo paskyrė socialdemokratą E.Gustą ūkio ministru.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius