Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 14

Prezidentės šimtadienis: išjudinti būtiniausi sprendimai (nuotraukos)

„Lietuva nenori gyventi kaip vakar. Pradedam kurti kitokią šalį, kitokią Lietuvą. Tai iššūkis ne man, o mums“, – pirmą dieną po rinkimų teigė prezidentė Dalia Grybauskaitė.
Dalia Grybauskaitė savo kabinete.
Dalia Grybauskaitė savo kabinete / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Spalio 20 d. bus šimtas dienų, kai Dalia Grybauskaitė eina Lietuvos prezidento pareigas. Pagal nerašytą taisyklę šimtadienis siejamas su pirmaisiais kritiniais veiklos vertinimais. Pasak prezidentės, tai gera proga ir patiems stabtelėti bei įvertinti tai, kas nuveikta.

Visuomenės apklausos rodo, kad prezidentės D.Grybauskaitės veiklą dauguma šalies gyventojų vertina teigiamai. Pasak prezidentės, tai didelis įpareigojimas ir atsakomybė.

„Todėl pirmuosius tris mėnesius kiekviena diena paženklinta naujais iššūkiais ir intensyviu darbu. Ypač kritinis laikas iš prezidentės reikalauja greitų ir ryžtingų veiksmų, išjudinant būtiniausius sprendimus net ir labiausiai apleistose srityse. Koks šimtas dienų, tokia greičiausiai bus ir visa kadencija“, – apžvelgdama šimto dienų darbus teigia prezidentė.

„Planuoti penkmečiais nemėgstu, bet noriu matyti Lietuvą demonopolizuotą, su skaidria ir lygia visiems teisingumo sistema, sutvarkytu energetikos sektoriumi, su euru ir naujomis galimybėmis investuoti, saugia ir pilietiška visuomene“, – pristatydama strateginius tikslus tvirtino prezidentė.

Per pirmąsias šimtą dienų prezidentės dėmesys ir buvo sutelktas į būtiniausius su nacionaliniu, energetiniu ir ekonominiu šalies saugumu susijusiais sprendimais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius