Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 16

Prezidentės susitikime su ambasadoriais – dėmesys šalies saugumui

Prezidentė Dalia Grybauskaitė trečiadienį susitiko su užsienio šalyse reziduojančiais Lietuvos ambasadoriais. Tai kasmetinis tradicinis Lietuvos diplomatų susitikimas, kuriame aptariami šalies užsienio politikos prioritetai. Šiemet didžiausias dėmesys skirtas Lietuvos saugumo užtikrinimui.
Dalia Grybauskaitė susitiko su Lietuvos ambasadoriais
Dalia Grybauskaitė susitiko su Lietuvos ambasadoriais / Prezidento kanceliarijos nuotr.
„Pasikeitus geopolitinei situacijai Europoje, privalome rasti sprendimus ir būdus, kaip užtikrinti mūsų šalies politinį, ekonominį, energetinį, informacinį saugumą. Turime dar labiau susitelkti, būti vieningi, neleisti skleisti propagandos ir šmeižikiškos informacijos apie mūsų šalį. Būtina ir toliau bendromis jėgomis kurti stiprią ir patikimą Lietuvą, kurioje kiekvienas pilietis jaustųsi saugus", – sakė prezidentė.

Pasak šalies vadovės, labai svarbu ir toliau stiprinti Lietuvos politinį saugumą, didinti Lietuvos matomumą tarptautinėje erdvėje.

Rusijos agresijos prieš Ukrainą akivaizdoje Lietuvos balsas tapo labiau girdimas. Todėl mūsų šalis ir toliau turi išlaikyti regiono aktualijų žinovės statusą.

Rusijos agresijos prieš Ukrainą akivaizdoje Lietuvos balsas tapo labiau girdimas. Todėl mūsų šalis ir toliau turi išlaikyti regiono aktualijų žinovės statusą. Lietuvos pastangos padeda telkti ES ir NATO partnerius prieš tai, kad Europai būtų primesta nauja saugumo sistema.

Prezidentė pabrėžė, kad, siekiant mūsų šalies ekonominio saugumo, svarbiausiu uždaviniu šiuo metu lieka pabaigti ir įtvirtinti tai, kas jau buvo pradėta. Būtina didinti Lietuvos energetinį saugumą įgyvendinant strateginius projektus, ieškant patikimų energijos išteklių tiekėjų. Taip pat svarbu ir toliau stiprinti ryšius su mūsų šalies strateginiais partneriais – ES ir NATO šalimis, JAV.

Šalies vadovės teigimu, būtina stiprinti ir Lietuvos ekonominę diplomatiją. Reikia geriau išnaudoti turimą potencialą pritraukti gamybos ir paslaugų įmones, taip pat investicijas iš užsienio. Prezidentė pabrėžė, kad svarbu atsakingai rengtis Lietuvos deryboms dėl narystės Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijoje, kuri jungia stipriausias pasaulio ekonomikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius