-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 24

Prezidento namo statybos sustojo

Prezidentūros ansamblio kieme dvejus metus vykusios statybos sustojo. Statybininkai baiminasi, kad Vyriausybė gali persvarstyti biudžetą ir prezidento būstui jau paskirta suma – 2,5 milijono litų – jų nepasieks, rašo dienraščio „Lietuvos rytas“ priedas „Vartai“.
Prezidentūra
Naujas šalies vadovas dar negalės įsikurti greta darbo vietos. / Dainiaus Labučio/ „Scanpix“ nuotr.

Statybininkai į priekį nedirbs – nusprendė „Panevėžio statybos“ Vilniaus filialo „Genranga“ direktorius Artūras Norkus. Anksčiau statybininkai laukdavo, kol bus sumokėta už darbus, bet dabar nusprendė nerizikuoti.

Tad jau dabar aišku, kad naujai išrinktam šalies vadovui ar vadovei bus pasiūlyta kraustytis į Turniškes. Ten prezidento rezidencijai skirtas namas jau penkerius metus stovi tuščias. Pagal naujojo šeimininko pageidavimus kosmetiniu remontu pasirengęs pasirūpinti prezidentūros Bendrųjų reikalų departamentas. 

Baigęs prezidento kadenciją Valdas Adamkus su žmona Alma greičiausiai liks gyventi savo rezidencijoje Turniškėse, kur apsigyveno 2003-iaisiais.

Idėja pastatyti ir įrengti prezidento rezidenciją greta darbo vietos sostinės senamiestyje priklauso V.Adamkui. Jis ketino tai įgyvendinti iki savo kadencijos pabaigos, tačiau krizė ir šalta žiema planus sugriovė. 

Jeigu papildomai būtų skirti 3–4 milijonai litų, statybos būtų baigtos dar šiemet. Tūkstančio kvadratinių metrų patalpos kainuotų apie 10 milijonų litų – į šią sumą įtraukti interjero bei aplinkos darbai. Statybos kvadratinio metro kaina neviršytų 10 tūkstančių litų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius