Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 21

Prezidento pašonėje: kuo užsiima pirmoji ponia D.Nausėdienė?

Pirmoji šalies ponia Diana Nausėdienė – įtakingas asmuo Simono Daukanto aikštės rūmuose. Neoficialiai kalbama, kad ji turi didelę įtaką prezidentui Gitanui Nausėdai, aktyviai išsako savo poziciją svarbiais valstybėje klausimais. Pasak prezidentūros atstovų, be įstatyme numatytų reprezentacinių funkcijų, D.Nausėdienė užsiima visuomenine, labdaringa veikla. Politologė Rima Urbonaitė pastebi, kad prezidentienės veikla epizodiška, nors vietos, kur pasireikšti, tikrai daug.
Diana Nausėdienė
Diana Nausėdienė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Apie savo veiklą D.Nausėdienė pasakoti žiniasklaidai, regis, nelabai linkusi. Pastaruoju metu viešojoje erdvėje nebuvo matyti jos interviu.

Bene paskutinį kartą ilgėliau eteryje ji pasirodė kartu su G.Nausėda duodama interviu LNK televizijai.

Jame prezidento sutuoktinė kalbėjo apie tai, kad dėl abejonių jos skiepijimo nuo COVID-19 procesu patyrė socialinį mobingą.

Visuomenėje buvo kilę spekuliacijų dėl to, kad pirmoji ponia užtruko pasiskiepyti.

Tąsyk ginti žmonos stojo G.Nausėda, aiškinęs, kad laikinai to nedaryti patarė šeimos gydytojas. Dėl kokių priežasčių, jis nenurodė, ir teigė, kad tam galioja asmens duomenų ir sveikatos būklės apsauga.

15min klausimus apie D.Nausėdienės veiklą prezidento Komunikacijos grupės atstovams išsiuntė dar sausio 20 dieną.

Vis primenant, kad atsakymai dar nepateikti ir jų laukiama, jie buvo atsiųsti gegužės 16-ąją. Tiesa, atsakyta ne į visus užduotus klausimus.

Pavyzdžiui, nesulaukta atsakymo, ar D.Nausėdienė dėl vyro užimtų prezidento pareigų ir pasikeitusio savo, kaip jo sutuoktinės, statuso, atsisakė dėstytojos darbo Vilniaus universiteto Tarptautinio verslo mokykloje.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Gitanas Nausėda ir Diana Nausėdienė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Gitanas Nausėda ir Diana Nausėdienė

Indėlis į Gerovės valstybę

Dar prezidento rinkimų antrojo turo naktį 2019-ųjų gegužę D.Nausėdienė kalbėjo apie tai, kad pirmosios ponios daro labai svarbų darbą, gali daug padėti valstybės reikaluose.

Pasak prezidento patarėjo Rido Jasiulionio, pirmoji ponia D.Nausėdienė, be jai įstatyme numatytų reprezentacinių funkcijų, užsiima visuomenine, labdaringa veikla.

Jo teigimu, šioms veikloms ji skiria visą savo asmeninį laiką ir pastangas.

„Prisidėdama prie prezidento iškeltų Gerovės valstybės kūrimo tikslų, ponia Diana aktyviai bendradarbiauja, inicijuoja, palaiko ir įsitraukia į įvairius socialinius projektus, skatinančius socialinį teisingumą, švietimo plėtrą, atskirties ir skurdo mažinimą šalyje.

Aktyviai dalyvaudama jų kasdieninėse veiklose bei viešuose renginiuose Lietuvos Respublikos pirmoji ponia siekia ne tik palaikyti pažeidžiamuosius, bet pirmiausiai pritraukti – visuomenės dėmesį į atskirtyje esančias grupes, stiprinant įvairių socialinių sluoksnių lygiavertiškumo principą: kad visi žmonės būtų įgalinti šviestis bet kuriame gyvenimo tarpsnyje, būtų puoselėjama kiekvieno teisė įsitraukti į aktyvų ir visavertį gyvenimo būdą bei darbo rinką“, – komentavo prezidentūros atstovas.

Paklaustas, kokios veiklos D.Nausėdienei atrodo prasmingiausios ir įdomiausios, R.Jasiulionis sakė, kad viena pagrindinių pirmosios ponios darbo krypčių – dėmesys žmonių su negalia teisėms ir gerovei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius