-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 08 25

Prezidento patarėja: provokacijoms iš Baltarusijos „Laisvės kelio“ metu buvo pasirengta

Galimoms provokacijoms iš Baltarusijos sekmadienį pasienyje vykstant „Laisvės kelio“ solidarumo akcijai buvo pasirengta, sako prezidento patarėja Asta Skaisgirytė.
Asta Skaisgirytė
Asta Skaisgirytė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Interviu Žinių radijui antradienį ji teigė, kad aktyvių veiksmų reaguojant į Lietuvos oro erdvę kirtusį baltarusių sraigtasparnį nesiimta siekiant išvengti rimtesnio konflikto.

„Nesutikčiau, kad buvo visiškai neprognozuojami tie veiksmai, buvo daromos tam tikros prielaidos ir joms atitinkamai pasirengta. Tai rizikos prasme, manau, kad jos buvo minimalizuotos. Matote, jeigu būtų buvę, kaip jūs sakote, (kas nors – BNS) daroma, tai, matyt, kad turėtumėme karinę krizę jau tada“, – teigė prezidento patarėja.

Sekmadienio vakarą Lietuvoje vykstant demokratinių permainų savo šalyje siekiančių Baltarusijos žmonių palaikymo akcijai „Laisvės kelias“, Lietuvos pareigūnai pranešė užfiksavę Lietuvos erdvę pažeidusį baltarusių sraigtasparnį, Baltarusijai dėl to įteikta protesto nota. Savo ruožtu Baltarusija įteikė notą Lietuvai dėl į jos teritoriją įskridusių balionų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius