Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 28

Prezidento rinkimuose lietuviai labiausiai norėtų balsuoti už Dalią Grybauskaitę

Gegužę vyksiančiuose prezidento rinkimuose Lietuvos gyventojai labiausiai norėtų balsuoti už dabartinę šalies vadovę Dalią Grybauskaitę.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Nors ji dar nėra paskelbusi sprendimo kandidatuoti, 42,5 proc. apklaustų gyventojų nurodė, kad geriausiai jų interesams kaip prezidentas atstovautų D.Grybauskaitė.

Visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centro „Vilmorus“ sausį atliktos apklausos rezultatus antradienį skelbia dienraštis „Lietuvos rytas“.

Atsakydami į klausimą, kas geriausiai atstovautų jūsų interesams kaip prezidentas, respondentai galėjo pateikti savo variantus.

Ši apklausa atlikta sausio 10–19 dienomis. Tuomet dar nebuvo aišku, ar rinkimuose bus leista dalyvauti „tvarkiečių“ vedliui europarlamentarui Rolandui Paksui – jis apklausoje užėmė antrą vietą, sulaukęs 9,5 proc. rinkėjų palankumo.

Atliekant apklausą, jau buvo žinoma, kad prezidento posto tikrai nesieks socialdemokratų lyderis Algirdas Butkevičius, tačiau jį vis tiek nurodė 7,5 proc. respondentų ir jis yra trečioje vietoje.

Socialdemokratų partijos iškeltą kandidatą europarlamentarą Zigmantą Balčytį nurodė 3,6 proc., Darbo partijos iškeltą Seimo narį Artūrą Paulauską – 2,2 proc. apklaustųjų.

Kaip rašoma „Lietuvos ryte“, tarp galimų šalies vadovų buvo paminėti ir rinkimuose jau pasiryžę rungtis Ignalinos meras Bronis Ropė, Vilniaus meras Artūras Zuokas, Seimo narys Linas Balsys. Bet jų reitingai pagal šią apklausą nesiekia 1 procento. Tačiau tuomet, kai vyko apklausa, pastarieji du dar nebuvo paskelbę apie dalyvavimą rinkimuose.

Apklausos dalyviai iš viso išvardijo 44 savo kandidatus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius