-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 08 /13:13

Prezidento tėvas Antanas Nausėda amžinojo poilsio atgulė Darbėnuose

Lietingą antradienį Klaipėdoje į paskutinę kelionę išlydėtas prezidento Gitano Nausėdos tėvas Antanas. Jo urna amžinojo poilsio atgulė Darbėnų kapinėse, greta žmonos Onos Stasės. Eidamas 94-uosius Antanas Nausėda mirė sekmadienio naktį.
Lietingą antradienį Klaipėdoje į paskutinę kelionę išlydimas prezidento Gitano Nausėdos tėvas Antanas Nausėda
Lietingą antradienį Klaipėdoje į paskutinę kelionę išlydimas prezidento Gitano Nausėdos tėvas Antanas Nausėda / Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr.

A.Nausėda buvo pašarvotas Klaipėdos šv. Kazimiero bažnyčios laidojimo namuose pirmadienio pavakarę. Pirmieji atsisveikinti su tėvu, seneliu atvyko artimiausi šeimos nariai.

Paprašyta pradėjusių rinktis gedėtojų supratingumo ir leisti artimiesiems jautrią akimirką pabūti vieniems. Vėliau į salę pradėjo rinktis giminės, kaimynai, draugai.

Antradienį su velioniu atsisveikino prezidentas Gitanas Nausėda su pirmąja ponia Diana Nausėdiene, dukros, D.Nausėdienės sesuo ir mama. Šv. Mišiose dalyvavo visų Klaipėdos bažnyčių kunigai.

Atsisveikinti atvyko velionio kaimynai, draugai, giminės, pagarbą atidavė Klaipėdos miesto vadovai.

Aurelijos Jašinskienės / 15min.lt nuotr./Šv. Kazimiero bažnyčios laidojimo namai
Aurelijos Jašinskienės / 15min.lt nuotr./Šv. Kazimiero bažnyčios laidojimo namai

Antradienį vidurdienį bažnyčioje buvo laikomos šv. Mišios, po kurių palaikai bus išgabenti į Kretingos rajoną, Darbėnus.

Čia palaidota prieš kelerius metus mirusi prezidento motina, pedagogė Ona Stasė. Kretingos rajone esantys Lazdininkai – prezidento G.Nausėdos mamos tėviškė.

Iš Tauragės kilęs A.Nausėda po karo savo likimą susiejo su Klaipėda. Čia sukūrė šeimą, dirbo vyriausiuoju energetiku Klaipėdos celiuliozės kombinate.

„Buvo labai sunku. Gyventi nebuvo kur, butų neduodavo, tai skyrė sklypą čia, kur dabar ir gyvenu. Pradėjau statytis namą. Tada visiškai nusibaigiau – reikėjo ir dirbti, ir namą statytis. Pinigų neturėjau, skolinausi, prasiskolinau... Toks mano gyvenimas, kad nebuvo kada nuobodžiauti“, – yra pasakojęs A.Nausėda.

Sunkumus įveikti padėjo žmona, lydėjusi jį didžiąją gyvenimo kelio dalį. A.Nausėda yra pasakojęs, kad kasdien apmąsto savo gyvenimą, prisiminimus.

„Kai pradedu galvoti, kad, va, tokį periodą pergyvenau, ir tokį pergyvenau, daug prisiminimų susidaro“, – neseniai pasakojo A.Nausėda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius