-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 05

Prezidento vetuotų įstatymų Seimas imsis sausio 12-ąją

Šalies vadovo Valdo Adamkaus vetuotų dviejų įstatymų Seimas svarstyti imsis sausio 12-ąją, informavo Seimo pirmininko pirmoji pavaduotoja konservatorė Irena Degutienė.
Seime
Seime / Redo Vilimo/BFL nuotr.

„Yra surinkti reikalingi neeilinei Seimo sesijai sušaukti parlamentarų parašai. Plenarinis posėdis numatytas sausio 12-ąją. Į tos dienos darbotvarkę vetuotų įstatymų svarstymas yra įtrauktas“, – pirmadienį BNS sakė I.Degutienė.

Prezidentas V.Adamkus 2009 metų biudžeto įstatymą ir pagrindinius jį lydinčius mokesčių pakeitimo įstatymus pasirašė gruodžio 29-ąją, tačiau du grąžino Seimui svarstyti iš naujo – tai įstatymai dėl įmokų į pensijų fondus mažinimo bei dėl juridinių asmenų automobilių mokesčio įvedimo.

Seimas norėjo, kad nuo 2009 metų sausio 1-osios juridinių asmenų automobiliai vienerius metus būtų apmokestinami 150 litų mėnesio mokesčiu.

Pensijų sistemos reformos įstatymo pataisos numato „Sodros“ įmokas į privačius pensijų fondus mažinti nuo 5,5 proc. iki 3 procentų. Toks sumažinimas numatytas ir „Sodros“ biudžete.

Naujųjų metų išvakarėse posėdžiavusi valdančiosios koalicijos taryba linkusi pritarti prezidento veto dėl lengvųjų automobilių mokesčio, bet valdantieji nesutinka su valstybės vadovo pozicija dėl įmokų į pensijų fondus.

Jeigu Seimas palaikys prezidento veto dėl „Sodros“ įmokos privatiems pensijų fondams mažinimo, gali tekti peržiūrėti šių metų „Sodros“ biudžetą.

Norint priimti prezidento vetuotą įstatymą, reikia ne mažiau kaip pusės – 71 iš 141 – Seimo narių balsų „už“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius