-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 19

Prezidentų keliai veda į laikinąją sostinę

Šiais metais, pažymint Lietuvos vardo paminėjimo 1000-metį, į Lietuvą su oficialiais valstybinais vizitais atvyksta nemažai Europos šalių prezidentų. Aukščiausi valstybės pareigūnai, atvykdami į Lietuvą, neaplenkia ir laikinosios sostinės – Kauno.
Austrijos prezidentas H.Fischeris domėjosi 600 metų savivaldos jubiliejų neseniai paminėjusio Kauno istorija bei architektūra.
Austrijos prezidentas H.Fischeris domėjosi 600 metų savivaldos jubiliejų neseniai paminėjusio Kauno istorija bei architektūra. / Savivaldybės nuotr.

Pastarosiomis savaitėmis savo vizitais Kauną pagerbė Austrijos Respublikos prezidentas Heinzas Fischeris, lankęsis kovo 13-ą, ir Bulgarijos Respublikos prezidentas Georgijus Parvanovas, lankęsis kovo 17 dieną. Kauno rotušėje sveikindamas Austrijos prezidentą, meras Andrius Kupčinskas priminė kultūrinius abiejų valstybių saitus: „Kai kompozitorius seras Karlas Haidmayeris 2002 metais vieną savo kūrinių paskyrė Kaunui, įsitikinome, jog mūsų miestas iki šiol užburia kūrėjus. Austrijos meno lopšys mums yra ne tik gerai pažįstamas, bet ir tapęs įkvėpimo šaltiniu ne vienai kauniečių kartai. Džiaugiamės, kad Vilnius ir Lincas tapo kultūros sostinėmis ir puikiais partneriais, bet neabejojame, jog Kaunas taip pat, kaip kultūros ir universitetų miestas, gali būti puikus Austrijos miestų į partneris“, – sakė A.Kupčinskas.

Artimiausiu metu į Kauną žada atvykti ir kaimyninės Lenkijos prezidentas, be to, planuojamas ir Ispanijos Karalystės karaliaus vizitas.Austrijos prezidentas Heinzas Fischeris dėkojo Kaunui už šiltą priėmimą, už svetingumą. Jis pabrėžė, kad jį labai domina miesto, kuris minėjo savo 600 metų savivaldos jubiliejų, istorija ir pasidžiaugė, kad galėjo susipažinti su miestu, jo architektūriniais paminklais.

Antradienį į Kauno rotušę atvyko Bulgarijos prezidentas Georgijus Parvanovas ir jo vadovaujama delegacija. Bulgarijos prezidentą pasveikino Kauno miesto mero A. Kupčinskas. Prezidentui G.Parvanovui trumpai pristatyta Kauno miesto istorija, po to Bulgarijos vadovas pasirašė svečių knygoje, o merui A.Kupčinskui įteikė simbolinę dovaną. Vėliau Bulgarijos Respublikos prezidentas G. Parvanovas aplankė Istorinę prezidentūrą Kaune bei Pažaislio vienuolyną. Prieš mėnesį Kaune viešėjo Tadžikistano prezidentas Emomalis Rachmonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius