-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 10 18

Prezidentui raginant atlikti tyrimą dėl E.Bajarūno, URM sako, kad veikė pagal procedūras

Prezidentui Gitanui Nausėdai raginant atlikti tarnybinį tyrimą dėl kaltinimų mobingu sulaukusio ambasadoriaus Jungtinėje Karalystėje Eitvydo Bajarūno, Užsienio reikalų ministerija (URM) tvirtina, kad veikė pagal nustatytas procedūras.
Eitvydo Bajarūno spaudos konferencija
Eitvydo Bajarūno spaudos konferencija / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

„Tarnybinio tyrimo iki šiol nebuvo, (...) Generalinės inspekcijos raštas yra, tačiau jis remiasi neįvardintais žmonėmis, šaltiniais, tarnybinis raštas iš karto buvo nutekintas spaudai, tai garbės nedaro“, – šalies vadovo poziciją trečiadienį LRT radijui išsakė Asta Skaisgirytė.

„Prezidentas prašo atlikti tarnybinį tyrimą, kaip priklauso pagal įstatymą“, – pridūrė šalies vadovo patarėja.

Tuo metu URM kanclerė Inga Černiuk tvirtino, kad patikrinimas atliktas vadovaujantis galiojančiomis vidaus taisyklėmis.

„Man apmaudu, kad retas kolega yra susipažinęs su mūsų lygių galimybių ir smurto prevencijos tvarka. Ten yra procesas aprašytas. Procesas apie tai ir kalba, kad žmonės turi būti išklausyti, užtikrinta apsauga, net pagal Pranešėjų apsaugos įstatymą, besiskundžiantiems žmonėms“, – sakė URM kanclerė.

„Tyrimas buvo atliktas pagal tą procedūrą, kuri yra įteisinta, įtvirtinta. Žmonės buvo išklausyti, su išvadomis buvo supažindinti visi suinteresuoti subjektai“, – kalbėjo ji.

E.Bajarūnas prieš kurį laiką sulaukė ambasados Londone darbuotojų kaltinimų dėl netinkamo elgesio, darbo sąlygų. Skundų tyrimą atlikusi URM Generalinė inspekcija nustatė pažeidimų ir pasiūlė spręsti dėl E.Bajarūno tinkamumo vadovauti ambasadai.

Apie gautą skundą dėl diplomato elgesio rugpjūčio pabaigoje pranešė naujienų portalas „Delfi“. Vėliau žiniasklaidoje paviešinta ir kita su ambasados veiklos patikrinimu, kitų darbuotojų skundais susijusi informacija.

Ministras Gabrielius Landsbergis šią savaitę sustabdė ambasadoriaus funkcijas ir iškvietė jį į Vilnių konsultacijoms. G.Nausėda tokį sprendimą pavadino pusiniu.

I. Černiuk taip pat teigė, kad URM siekė „išspręsti šitą situaciją, padedant ambasadoriui tvarkytis su vadovavimo stiliumi“, tačiau to taikiai padaryti nepavyko.

Pats E.Bajarūnas tvirtina patiriantis URM psichologinį smurtą, nes nutekinant informaciją žiniasklaidai kenkiama jo reputacijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius