Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 06 10

Prezidentui – S.Skvernelio kirčiai: G.Nausėda išsigando sunkaus darbo vasarą

Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ pirmininkas Saulius Skvernelis pažėrė kritikos prezidentui Gitanui Nausėdai, kuris pasveikino premjerės Ingridos Šimonytės sprendimą tęsti šios Vyriausybės darbą. Anot S.Skvernelio teigimu, prezidentas išsigando, kad vasarą gali tekti prisiimti realią lyderystę ir sunkiai dirbti ieškant sprendimų.
Saulius Skvernelis ir Gitanas Nausėda
Saulius Skvernelis ir Gitanas Nausėda / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Prezidentas išsigando, kad po ketverių metų vidaus politikos ramybės ir glamūro, staiga atsiranda reali grėsmė, kad vasarą gali tekti prisiimti realią lyderystę ir sunkiai dirbti ieškant sprendimų bei suformuojant Lietuvos žmonių pasitikėjimą turinčią, stabilią, prognozuojamą, darbingą ir adekvačią šiandieninei situacijai Vyriausybę“, – socialiniame tinkle „Facebook“ pareiškė S.Skvernelis.

Pasak jo, valstybės nelaimei, visos skambios frazės, metaforos ir patarlės, išsakytos po emociškai nestabilios ir neatsakingos valdančiosios daugumos bandymo sukurti dramą ir politinę krizę, yra tyliai pamirštamos ir sveikinamas premjerės nepaprastas ryžtas vadovauti Vyriausybei ir vesti mus į šviesų rytojų.

„Remiantis paskutinių savaičių kalbomis, prezidentas susodino į vežimą visus vaikų darželio politikus ir grąžino jiems Senelio atimtus žaislus. Negana to, taip pastatė arklį pirma vežimo, kuriame krykštauja laimingi vaikai su ryžtinga darželio auklėtoja ir linki važiuoti jiems iki kito sustojimo“, – rašė S.Skvernelis.

Anot jo, pasta sustumta atgal į tūbelę ir visi gali ramiai vasaroti. Taigi, anot S.Skvernelio, stebuklas prie Baltijos – įvyko!

„O jei rimtai, žvelgiant į mūsų valstybę, labai norėtųsi matyti principingą valstybės vadovą, atsakingai vertinantį Lietuvai tenkančius iššūkius bei neleidžiantį žaisti su valstybe kaip su smėlio pilimis Palangos pliaže“, – pažymėjo „Vardan Lietuvos“ pirmininkas.

15min primena, kad prezidentas Gitanas Nausėda pasveikino premjerės Ingridos Šimonytės ryžtą dirbti toliau ir išreiškė viltį, kad jai pavyks atkurti pasitikėjimą Ministrų kabinetu.

Konservatorių vadovybė taip pat išreiškė paramą ir pasitikėjimą Vyriausybei toliau tęsti veiklą.

Valdančiosios partijos prezidiumo posėdis sukviestas po to, kai Seimas atmetė ankstesnį jo siūlymą surengti šalyje pirmalaikius parlamento rinkimus, siekiant perkrauti visą politinę sistemą dėl neskaidrių išmokų savivaldoje.

Gegužės viduryje konservatorių vadovybė buvo nutarusi, kad jei pirmalaikiai rinkimai nebūtų surengti, jie svarstys Vyriausybės pasitraukimą. Mat kai kurie ministrai, anksčiau dirbę savivaldoje, buvo priversti aiškintis dėl išmokų panaudojimo pagrįstumo.

I.Šimonytė tuomet teigė, kad jei nebus priimtas sprendimas paleisti Seimą, ji po NATO viršūnių susitikimo trauksis iš pareigų, tačiau šią savaitę poziciją sušvelnino. Vyriausybės vadovė teigė, kadangi į šias pareigas ją delegavo partija, ši ir turi spręsti, ar jai atsistatydinti, ar dirbti toliau.

Valdančiosios koalicijos partneriai – Laisvės partija ir Liberalų sąjūdis – yra pareiškę, jog centro dešinės koalicija turėtų likti dirbti.

Prezidentas G. Nausėda yra sakęs, kad dėl dirbant savivaldoje gautų nepagrįstų išmokų iš pareigų turėtų atsistatydinti ne tik J. Šiugždinienė, bet ir finansų ministrė Gintarė Skaistė bei kultūros ministras Simonas Kairys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius