-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 15 /16:14

Prezidentūra: Aplinkos apsaugos departamento veikloje proveržio nematome

Prezidentūra sako kol kas nematanti proveržio Aplinkos apsaugos departamento veikloje, tačiau tikisi, kad didesnis finansavimas bus panaudotas efektyviai. „Nematome kažkokio didelio šitos srities proveržio, kas, akivaizdu, kad turėtų vykti“, – žurnalistams penktadienį sakė šalies vadovo vyriausiasis patarėjas aplinkai ir infrastruktūrai Jaroslavas Neverovičius.
Aplinkos apsaugos departamentas
Aplinkos apsaugos departamentas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Jis teigė, kad prezidento pozicija svarstant šių metų biudžetą buvo skirti daugiau lėšų aplinkosaugai, todėl Prezidentūra tikisi, kad didesnis finansavimas bus panaudotas efektyviai.

„Prezidentas visą laiką tam skiria daug dėmesio – ne tik kalbant apie tai su tuo metu dar kandidatu į ministrus, bet ir svarstant nacionalinį šių metų biudžetą, kur prezidento pozicija buvo, kad šiai sričiai reikėtų skirti daugiau finansavimo“, – teigė prezidento patarėjas.

„Tas ir buvo padaryta. Dabar svarbu, kad tie pinigai būtų efektyviai, racionaliai panaudoti tam, kad būtų iš esmės reformuota ir gerinama šitos institucijos veikla“, – pridūrė jis.

Aplinkos ministras Simonas Gentvilas sako, kad jo tikslas užpildyti laisvus inspektorių etatus departamente.

„Mano tikslas, kad, kaip ir policijos reformos metu, inspektorių etatai būtų užpildyti. Jie neužpildomi jau gerą pusmetį. Matau 70 pareigybių, kurios yra neužpildytos“, – žurnalistams po susitikimo su prezidentu penktadienį sakė S.Gentvilas.

„Antrasis tikslas yra, kad liepos 1 dieną, kai įvyks visų kontrolės funkcijų konsolidacija departamente, ji vyktų sklandžiai. Šiuo metu vyksta darbo grupė, kuri analizuoja, kiek etatų bus perkelta iš Valstybinės miškų tarnybos, miškų kontrolės funkcijai atlikti į Aplinkos apsaugos departamentą“, – pridūrė jis.

Sausio pradžioje ministerija pradėjo tarnybinį patikrinimą dėl nušalinto Klaipėdos aplinkosaugininko, kuris S. Gentvilui ir jo patarėjui pranešė apie Būtingės naftos terminale gruodį išsiliejusią naftą.

Ministras tuo metu teigė, kad tiriamas Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos valdybos specialisto Donato Bagočiaus skundas dėl jo patiriamo spaudimo.

Ministras pridūrė gaunantis „neproporcingai“ daug skundų iš departamento darbuotojų.

„Lietuvos rytas“ anksčiau sausį buvo pranešęs apie departamento sprendimą nušalinti D.Bagočių, tai sulaukė aplinkosaugininkų profsąjungos pasipiktinimo, jie departamento vadovę Olga Vėbrienę kaltino susidorojimu.

Nuo pernai rugpjūčio vadovaujanti O.Vėbrienė tuo metu išplatino viešą laišką, kuriame kalbėjo apie „kritinę“ padėtį aplinkosaugos sistemoje bei darbe patiriamą spaudimą.

S.Gentvilas sako, kad šis konfliktas su departamento vadovybe pasiekti savo tikslų aplinkosaugoje kol kas nekliudo.

„Kol kas nekliudo. Tai nėra kažkoks asmeninis konfliktas, aš manau, kad tai darbiniai santykiai. Dėl kai kurių dalykų yra nesutarta ir natūralu, kad tie lūkesčiai turi susistyguoti ir ta diskusija turi būti daugiau darbinė, o ne vieša“, – teigė S.Gentvilas.

Jis tvirtino, kad O.Vėbrienės laiške buvo „nemažai faktinių klaidų“.

Prezidentūra pernai sausį po „Grigeo Klaipėda“ taršos skandalo ir praėjus keliems mėnesiams po gaisro Alytaus padangų perdirbimo gamykloje „Ekologistika“ teigė, kad aplinkos apsaugos sistema neveikia ir dažnai saugo pačius pažeidėjus, o ne gamtą.

J.Neverovičius penktadienį dar kartą pabrėžė, kad departamentui keliami reikalavimai išlieka tokie patys kaip ir pernai – laikytis aukščiausių skaidrumo ir profesionalumo standartų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius