-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 21

Prezidentūra prašo teismo iškeldinti Kristiną Brazauskienę iš Turniškių

Prezidento kanceliarija kreipėsi į teismą dėl prezidento Algirdo Brazausko našlės Kristinos Brazauskienės iškeldinimo iš rezidencijos Turniškėse. Kaip BNS informavo kanceliarija, sprendimas priimtas po to, kai spalio 12-ąją pasibaigus būsto panaudos sutarčiai K.Brazauskienė nereagavo į pakartotinius prašymus dėl išsikeldinimo iš valstybei priklausančios rezidencijos.
Kristina Brazauskienė
Kristina Brazauskienė / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Nei po sutarties pasibaigimo, nei per papildomai gera valia nustatytą terminą ponia K.Brazauskienė negrąžino jai perduoto turto. Po kelių pakartotinių įspėjimų prezidento kanceliarija kreipėsi į teismą dėl ponios K.Brazauskienės iškeldinimo iš neteisėtai užimamų gyvenamųjų patalpų Turniškėse“, – nurodė kanceliarija.

Vadovybės apsaugos departamentas K.Brazauskienei išdavė laikiną leidimą patekti į rezidenciją Turniškėse, kol bus priimtas teismo sprendimas.

K.Brazauskienė anksčiau BNS yra pareiškusi, kad iš rezidencijos Turniškėse išsikraustys kai bus pabaigtas statyti jos naujas namas ir tai esą galėtų įvykti po metų.

Teisę gyventi rezidencijoje Turniškėse suteikusi sutartis su K.Brazauskiene buvo sudaryta 2010 metais.

Pagal sutartį, prezidento našlei šis būstas, kuriame sutuoktiniai gyveno iki A.M.Brazausko mirties, buvo suteiktas laikinai – penkerių metų laikotarpiui, be galimybės sutartį pratęsti.

Po pernai priimto Konstitucinio Teismo išaiškinimo dėl prezidento našlės rentos, konservatoriai ėmė kelti klausimą, ar teisėtai K.Brazauskienei suteikta teisė gyventi prezidento rezidencijoje Turniškėse.

Vis dėlto šiemet gegužę parlamentas atmetė siūlymą iš Prezidento įstatymo braukti nuostatą, kuri mirusio prezidento sutuoktiniui garantuoja rezidenciją. Tokių privilegijų ragino atsisakyti ir prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius