-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 28

Prezidentūra ragina Seimą uždrausti vidaus sandorius savivaldybėse

Prezidentūra ragina Seimą uždrausti vidaus sandorius savivaldybėse. Prezidentės Dalios Grybauskaitės patarėjo Nerijaus Aleksiejūno teigimu, vidaus sandoriai sudaro prielaidas korupcijai atsirasti.
Rankų paspaudimas
Rankų paspaudimas / „Scanpix“/„Picture-Alliance“ nuotr.

„Tai, kas yra dabar siūloma, mes matome kaip palikimą galimybės korupciniams sandoriams atsirasti. Nes numatymas, kad vidaus sandoriai būtų įmanomi savivaldybės, tokį kontekstą sukuria“, – antradienį Žinių radijui sakė N.Aleksiejūnas.

Seimas kol kas linkęs leisti vidaus sandorius savivaldybėse, bet uždrausti juos valstybės įmonėse. Galutinis balsavimas šiuo klausimu numatomas ketvirtadienį.

Anot N.Aleksiejūno, „dabartinė situacija Seime parodo, kad trūksta politinės valios priimti sprendimus ir uždrausti neskaidrius ir konkurenciją pažeidžiančius vidaus sandorius“.

„Matyt ta dabartinė situacija parodo, kad lobizmas ir noras neskaidriai veikti nulemia tokius sprendimus, prieštaraujančius ir priežiūros institucijų rekomendacijoms“, – teigė jis.

Jis atmetė nuogąstavimus, kad panaikinus vidaus sandorius sumažės savivaldybių savarankiškumas.

„Negalima būtų panaikinti šituo įstatymų savivaldos savarankiškumo. Europos Sąjunga sako, kad šalys pačios turi apsispręsti, tačiau mūsų patirtis, ta patirtis ypač kylanti iš „Lietuvos geležinkelių“ situacijos, parodo, kad negalime tęsti su šita praktika, nes tai tampa tam tikra priemone korupciniams sandoriams atsirasti Manau, kad pozicija aiški, kad sandorių suvaržymas padėtų spręsti visas tas problemas“, – tikino patarėjas.

Lietuvos savivaldybių asociacija teigia, kad panaikinus vidaus sandorius gali būti sunkiau užtikrinti nepelningų paslaugų teikimą, nes privatus verslas gali būti tuo nesuinteresuotas. Anot jos atstovų, vidaus sandoriai dažnai savivaldybėms yra vienintelė galimybė greitai ir paprastai įsigyti nedidelės vertės prekių ar paslaugų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius