-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 03 14

Prezidentūra: situacija dėl M.Basčio ir K.Pūko griauna pasitikėjimą Seimu

Situacija dėl Seimo narių Mindaugo Basčio ir Kęstučio Pūko, kurių apkaltas siekia inicijuoti opozicija, kelia nepasitikėjimą visa institucija, sako prezidentės patarėja Lina Antanavičienė.
Prezidentė apdovanojo Nacionalinio diktanto konkurso nugalėtojus
Prezidentūra / G. Adinavičiūtės/15min nuotr.

„Mano manymu, (jei kyla – BNS) grėsmė kažkokiam valstybės interesui (...), jei yra galimybė, kad kažkas iš šono gali daryti įtaką Seimo nario sprendimams bent jau kaip šiuo atveju viešojoje erdvėje yra kalbama, tai yra dalykai, kurie yra labai blogi. Šioje vietoje turi būti duota aiškumo žmonėms, nes tai griauna pasitikėjimą visa institucija, visu Seimu“, – Žinių radijui sakė Dalios Grybauskaitės patarėja socialinei ir ekonominei politikai.

Seimo konservatoriai inicijuoja laikinąją tyrimo komisiją, kuri, remdamasi Valstybės saugumo departamento (VSD) informacija, turėtų atlikti tyrimą apie Seimo nario Mindaugo Basčio galimus neskaidrius ryšius su Rusijos energetikos kompanijų, nusikalstamo pasaulio atstovais.

Seimo Moterų grupė yra kreipusis į Etikos ir procedūrų komisiją, prašydama išnagrinėti parlamentaro Kęstučio Pūko, sulaukusio pas jį besidarbinusių merginų kaltinimų dėl seksualinio priekabiavimo, elgesį ir įvertinti apkaltos procedūros galimybę.

L.Antanavičienė sako, kad aiškėjantys faktai „nestiprina pasitikėjimo“ abiem minimais Seimo nariais, todėl Seimas turi atsakyti į visuomenei kylančius klausimus.

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis praėjusį ketvirtadienį pranešė gavęs VSD išvadą, kad tuometiniam parlamento vicepirmininkui socialdemokratui M.Basčiui neturėtų būti išduotas leidimas dirbti su visiškai slapta informacija.

Seimo pirmininkui VSD pateiktoje medžiagoje aprašomi M.Basčio ryšiai su atominės energetikos korporacijos „Rosatom“ atstovu vadinamu Jevgenijumi Kostinu, buvusiu KGB darbuotoju Piotru Vojeika, Rusijos valstybinio kanalo RTR žurnalistu Ernestu Mackevičiumi, buvusiu Kauno mafijos autoritetu įvardijamu Saturnu Dubininku ir neteisėta veikla įtariamu verslininku Vadimu Pachomovu.

Tuo metu „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos atstovą K.Pūką seksualiniu priekabiavimu apkaltino grupė merginų, politikas kaltinimus neigia.

Kaip pranešė „Info TV“, į televiziją kreipėsi vilnietė, kuri teigia pokalbyje dėl parlamentaro padėjėjos darbo sulaukusi 64 metų K.Pūko siūlymo apsilankyti jo kambaryje Seimo viešbutyje, apžiūrėti miegamąjį ir pareiškimų, "kaip būtų smagu pasivolioti miegamojo lovoje". Mergina pasakojo per pirmąjį pokalbį sulaukusi komentarų apie savo krūtinę ir kitų nederamų užuominų. Televizija teigia sulaukusi ir kitų moterų, bandžiusiu įsidarbinti pas K.Pūką, liudijimų apie netinkamą politiko elgesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius