Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 11 22

Prezidentūroje bus įžiebta Kalėdų eglė ir vyks knygų kūrybinės dirbtuvės

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė penktadienį 16.00 val. Baltojoje salėje kartu su vaikais ir kaimo bibliotekininkais iš visos šalies įžiebs pirmąją Kalėdų eglę ir paskelbs akcijos „Knygų Kalėdos" pradžią. Pasitikdami jau trečią kartą organizuojamą nacionalinę akciją, garsūs Lietuvos žmonės gyvai skaitys Kristijono Donelaičio kūrybą.
Dalia Grybauskaitė Antanašės kaimo bibliotekoje
Dalia Grybauskaitė Antanašės kaimo bibliotekoje / „President.lt“/R. Dačkaus nuotr.

„Knyga mus sujungia ir skatina mąstyti. Ji įkvepia mus kurti pažangią Lietuvą. Pasitikdami gražiausią metų šventę, visi kartu sukurkime dar vieną kalėdinį stebuklą ir padovanokime naujų knygų svarbiems kultūros židiniams – šalies kaimų ir miestelių bibliotekoms. Kiekvienas raskime laiko atsiversti knygą, skaitykime ir dalykimės", – kviečia Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Šventiniame renginyje Prezidentūroje dalyvaus 60 kaimo bibliotekininkų iš visos Lietuvos. Minėdami mūsų grožinės literatūros pradininko – Kristijono Donelaičio – 300-ųjų gimimo metinių jubiliejų, grupės „Antis" lyderis, architektas ir aktyvus „Sąjūdžio" narys Algirdas Kaušpėdas, etnomuzikologė ir iniciatyvos „Visa Lietuva skaito vaikams" ambasadorė Loreta Sungailienė, atlikėjas Donatas Montvydas ir Žiežmarių mokyklos-darželio mokiniai perskaitys „Metų" ištraukas.

Šventės metu Prezidentūroje taip pat pasirodys Eglės Špokaitės baleto mokyklos ir vaikų muzikos studijos „Džimba" jaunieji atlikėjai. Kalėdine muzika dalysis Vilija Urbonienė ir Oksana Sadauskienė, Vilniaus šv. Jonų bažnyčios gospelo choras, Justė Kazakevičiūtė ir Lina Žilinskaitė, dalyvavusios asociacijos AGATA meistriškumo stovykloje. Originalias smėlio kompozicijas kurs Jurgita Minderytė.

Renginį tiesiogiai transliuos LRT, jį bus galima žiūrėti ir Prezidentūros tinklalapyje www.president.lt.

Prezidentūroje penktadienį vyks ir kūrybinės dirbtuvės, kurių metu Prezidentė Dalia Grybauskaitė kartu su vaikais ir Sigutės Chlebinskaitės studija „Tu gali sukurti knygą" kurs išsilankstančią kalėdinę knygą.Vaikams talkins iliustruotojai iš „Knygų šalies": Bronius Leonavičius, Birutė Zokaitytė ir Vanda Padimanskaitė.

Jau trečią kartą organizuojama Prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuota akcija „Knygų Kalėdos" šiais metais kviečia padovanoti naujų knygų kaimų ir miestelių bibliotekoms.

Daugiau nei 1000 kaimų ir miestelių bibliotekų parengė reikalingiausių knygų sąrašą. Šių knygų galima bus nupirkti ir padovanoti bibliotekoms lapkričio 19 – sausio 6 dienomis knygynuose „Vaga", „Pegasas", „Knygų namai" ir „Humanitas". Akcijoje dalyvaujančioms lipduku pažymėtoms knygoms bus taikoma 20 proc. nuolaida.

Nacionalinė akcija „Knygų Kalėdos" įgyvendinama kartu su bičiuliais: Bibliotekininkų draugija, Lietuvos leidėjų asociacija, Spaustuvininkų asociacija, Rašytojų sąjungos leidykla, nacionaline Martyno Mažvydo biblioteka, Ugdymo plėtotės centru, knygynų tinklais „Vaga", „Pegasas", „Knygų namai" ir „Humanitas", Sigutės Chlebinskaitės studija „Tu gali sukurti knygą", naujienų portalu 15 min, LRT ir radiju „Laisvoji banga".

Pernai per akciją „Knygų Kalėdos" šalies gyventojai, ambasados, verslo organizacijos ir įstaigos padovanojo daugiau nei 25 tūkst. naujų knygų šalies mokyklų bibliotekoms. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius