Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 01 10

Prezidentūroje – pasitarimas dėl jaunimo nedarbo

Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės iniciatyva penktadienį, sausio 11 d., Prezidentūroje vyks pasitarimas, kuriame bus svarstoma ar priemonės, kurių imtasi jaunimo nedarbo problemoms spręsti, yra veiksmingos.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / Vyginto Skaraičio/BFL nuotr.

Jaunimo nedarbas tampa ir daugelio kitų socialinių problemų priežastimi, todėl, pasak Prezidentės, būtini skubūs ir efektyvūs veiksmai jaunimo užimtumui užtikrinti.

Dar prieš metus valstybės vadovė atkreipė visų už jaunimo nedarbą atsakingų institucijų dėmesį į šią opią problemą, ragindama parengti nacionalinę užimtumo programą, kurioje būtų numatytos aiškios ir tarp visų ministerijų suderintos priemonės.

Prieš metus jaunimo nedarbas Lietuvoje buvo vienas didžiausių Europos Sąjungoje. Naujausiais duomenimis, Lietuvoje jaunimo nedarbas siekia 24,2 proc., o Europos Sąjungos jaunimo nedarbo vidurkis yra 23,7 procento.

Nedelsiant parengti veiksmingas jaunimo įdarbinimo programas ir ypatingą dėmesį skirti darbo vietų kūrimui visas Europos Sąjungos šalis įpareigojo ir gruodžio mėnesį vykusi Europos Vadovų Taryba.

Pasitarime dėl jaunimo nedarbo Prezidentūroje dalyvaus Socialinės apsaugos ir darbo bei Švietimo ir mokslo ministerijų atstovai, taip pat Darbo biržos, Statistikos departamento atstovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius