Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 28

Prezidentūroje pasveikinti Konstitucijos egzamino nugalėtojai

Jau aštuntus metus iš eilės Teisingumo ministerijos organizuojamo 30 298 dalyvių šiemet pritraukusio egzamino nugalėtojai antradienį buvo pagerbti Prezidentūroje. Egzamino laureatus sveikino ir apdovanojo Prezidentė Dalia Grybauskaitė bei teisingumo ministras Juozas Bernatonis.
Konstitucijos egzamino apdovanojimai Prezidentūroje
Konstitucijos egzamino apdovanojimai Prezidentūroje / R.Dačkaus nuotr.

„Džiaugiuosi, kad vis daugiau Lietuvos gyventojų supranta Konstitucijos išmanymo svarbą. Tai ypač svarbu šioje geopolitinėje situacijoje. Norėdami atsilaikyti prieš grėsmes, turime būti tvirti, žinoti ant kokių pagrindų stovi mūsų valstybė“, – sveikindamas laureatus sakė J. Bernatonis.

Iš viso Konstitucijos egzamino nugalėtojais tapo 27 Lietuvos gyventojai. Piliečių, neturinčių teisinio išsilavinimo, grupėje nugalėtojais tapo Geda Čėsnaitė iš Šilalės, Aušra Lamanauskienė ir Ramūnas Keršys iš Zarasų. Teisinį išsilavinimą turinčių ar jo siekiančių piliečių grupėje geriausiai pasirodė Rita Pechovska iš Šalčininkų, Romanas Bartkūnas iš Visagino ir Vilma Aleknavičienė iš Prienų.

Iš viso Konstitucijos egzamino nugalėtojais tapo 27 Lietuvos gyventojai. Piliečių, neturinčių teisinio išsilavinimo, grupėje nugalėtojais tapo Geda Čėsnaitė iš Šilalės, Aušra Lamanauskienė ir Ramūnas Keršys iš Zarasų.

Tarp vyriausių mokinių, 11-12 klasių kategorijoje, komisijos vertinimu nugalėjo Rūta Kerulytė iš Kauno rajono Raudondvario gimnazijos, Gabija Tunaitytė iš Vilniaus Licėjaus ir Tadas Girtas iš Klaipėdos suaugusiųjų gimnazijos. 8-10 klasių kategorijos nugalėtojais tapo Gilbertas Umbražiūnas iš Klaipėdos Ąžuolyno gimnazijos, Karolina Macickaitė iš Visagino Žiburio vidurinės mokyklos ir Povilas Valteris iš Upynos Stasio Girėno vidurinės mokyklos. 5-7 klasių mokinių grupėje nugalėjo Augustinas Jarockis iš Panevėžio Šaltinio progimnazijos, Martynas Barzda iš Panevėžio Žemynos progimnazijos ir Andra Juozūnaitė iš Marijampolės Rimanto Stankevičiaus pagrindinės mokyklos.

Patys mažiausieji, 1-4 klasių mokiniai, dalyvavo Konstitucijos egzamine atlikdami kūrybinę užduotį – piešė piešinius tema „Mano teisės ir pareigos“. Iš 636 piešinių geriausiais pripažinti ketvirtokės Ūlos Šoblinskaitės iš Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų gimnazijos, antrokės Augustės Žiukaitės iš Panevėžio Alfonso Lipniūno progimnazijos ir pirmokės Margaritos Žuravliovos iš Vilniaus Ateities vidurinės mokyklos piešiniai.

Kaip ir kasmet, Konstitucijos egzaminas buvo laikomas ir internetu portale „Delfi“. Čia varžėsi 832 dalyviai. Internetu egzaminą laikiusieji dalyvavo tik viename etape, jie buvo vertinami pagal teisingų atsakymų skaičių ir atsakymams skirtą laiką. Teisinio išsilavinimo neturinčių piliečių grupėje laimėjo Margarita Dyšina, Tadas Meškauskas ir Edvin Bogdiun, teisininkų ir teisinį išsilavinimą turinčių asmenų, laikiusių egzaminą internetu, kategorijoje geriausiai pasirodė Eugenijus Gaščenka, Simonas Mikšys ir Marijus Mitrauskas.

Egzaminas buvo laikomas ir Lietuvos įkalinimo įstaigose, čia taip pat atrinkti trys geriausiai pasirodę dalyviai.

Egzaminas buvo laikomas ir Lietuvos įkalinimo įstaigose, čia taip pat atrinkti trys geriausiai pasirodę dalyviai. Prezidentės pasirašytos Konstitucijos bei teisingumo ministro atminimo dovanos jiems bus perduotos artimiausiu metu.

Apdovanojimo ceremonijos metu geriausiai atlikusiems Konstitucijos egzamino užduotis Prezidentė įteikė po Konstituciją su savo parašu, teisingumo ministras – vardines padėkas, rašiklius ir egzamino partnerių advokatų kontoros „Triniti“ įsteigtus prizus – aitvarus. Konstitucijos egzamino laureatams taip pat skambėjo ir muzikinės dovanos – berniukų ir jaunuolių choro „Ąžuoliukas“ atliekamos dainos.

Po apdovanojimų ceremonijos visi nugalėtojai buvo pakviesti į Daukanto aikštę, kur aukštyn paleido aitvarus, simbolizuojančius aukštyn nešančias žinias.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius