Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 06 04

„Pride namuose“ – įspūdinga LGBT bendruomenės renginių programa

Birželio 4–9 dienomis „Baltic Pride“ festivalio metu džiazo bare „Paviljonas“ įsikurs LGBT bendruomenės erdvė „Pride namai“. Čia visą savaitę vyks įvairūs LGBT bendruomenės renginiai – paskaitos, diskusijos, kūrybinės dirbtuvės, koncertai.
Vitalijus Špokaitis
Vitalijus Špokaitis / „Baltic Pride“ organizatorių nuotr.

Ryški ir nuotaikinga „Baltic Pride“ savaitė prasidės „Pride“ namų oficialiu atidarymu birželio 4-ą dieną – čia bus laukiami visi, palaikantys LGBT bendruomenę ir lygybę.

Atidarymo metu nuo 18 val. bus galima susipažinti su visos festivalio savaitės nemokamų renginių programa, pasivaišinti taure vyno, laimėti „Baltic Pride“ suvenyrų ir išskirtinių kvietimų į didžiuosius festivalio renginius.

O 19.30 savo muzikiniu pasirodymu publiką linksmins Vitalijus Špokaitis – aktoriaus ir atlikėjo Dominyko Vaitiekūno alter ego.

Vitalijus Špokaitis – save „dvasiniu influenceriu“ vadinantis personažas, „Pride namų“ atidarymo proga parengs šmaikščią muzikinę stand-up programą, kurioje, imituojant „TEDx“ monologą, muzika mainosi su smagiais pasakojimais apie gyvenimiškas XXI a. emocines žmogaus patirtis.

Visos „Baltic Pride“ renginių savaitės metu „Pride namuose“ vyks įvairūs bendruomenės renginiai, kuriuose laukiami ne tik LGBT bendruomenės nariai, bet ir juos palaikantys žmonės.

Organizatorių nuotr./„Pride“ namų renginiai
Organizatorių nuotr./„Pride“ namų renginiai

Savo patirtimi ir asmeninėmis istorijomis dalinsis JAV diplomatė Meghan Lucket, aktyvistai iš Sankt Peterburgo LGBT bendruomenės centro, policijos pareigūnai iš Švedijos, dirbantys su neapykantos nusikaltimais, ir kiti.

Vyks įvairios diskusijos ir dirbtuvės – diskusija apie LGBT darbuotojų teises, LGBT bendruomenės sveikatos problemas, LGBT terminologiją, translyčių žmonių patirtis įgyvendinus teisę į asmens dokumentų pakeitimą, sveikų ir tvarių santykių bei queer kūrybinės dirbtuvės.

„Pride namuose“ visą savaitę vyks ir meninė paroda „Kai nematoma tampa matoma“, kurioje bus eksponuojami trijų Lietuvos menininkių – Viktorijos O., Elenos Vėgėlytės, ir Deimantės Rudžinskaitės – darbai. Savo darbuose menininkės nagrinės skirtingus mūsų tapatybės aspektus, jų kontrastus ir prieštaras.

Eitynių išvakarėse įspūdingam vakarui į „Paviljoną“ kvies drag karalienės iš Lietuvos ir Danijos – Regany Sparks, Vanda Saiko, Hime Umiko Saiko ir Brynhildr the ViQueen.

Jos žavės publiką savo humoru, „lipsync“ pasirodymais, „vogue“ šokiais ir, be abejo, išvaizda. O po nuotaikingos „Baltic Pride“ savaitės „Paviljonas“ kvies vėlyvųjų sekmadienio pusryčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius