-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 04 24 /10:10

Prie duobėtų Kauno gatvių – informacija apie vėjais paleistus milijonus duobių remontui

Antradienio rytą Kauno vairuotojai nustebo šalia duobėtų miesto gatvių išvydę stendus su informacija apie pinigus, kurie skirti konkrečiame rajone esančių duobėtų gatvių remontui 2011 m. Stendai primena esančius šalies greitkeliuose, kuriuose pranešama apie žuvusius ir sužeistus keliuose žmones.
Duobės Kaune
Duobės Kaune / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Finansinė informacija paskelbta šiose gatvėse: Šiaurės pr. pradžia. (Eiguliai), Jonavos g. (Eiguliai), Milikonių kalno viršus (Šilainiai), Vaidoto g. (Panemunė), Smetonos al. (Panemunė), Brastos g. (Vilijampolė), Panerių g. (Vilijampolė), Pilies žiedas  (Centras), Pabrėžos g. (Aleksotas), Šv. Gertrūdos g. (Centras), Žemaičių g. (Žaliakalnis), Aušros g. (Žaliakalnis), T.Masiulio g. (Petrašiūnai), Pramonės pr. (Dainavos), Chemijos g. (Petrašiūnai), Liepojos g.  (Žemieji Šančiai), Verkių g. (Aukštieji Šančiai), Plytinės g., sankryža su Vaidoto g. (Panemunė).

Pilietiškos akcijos organizatoriaus visuomeninio judėjimo „Vieningas Kaunas“ atstovai sakė, kad stendai buvo išdėlioti naktį ir stovės iki pietų. Ypač atkreipiamas dėmesys į Vaidoto gatvę. Jos remontas buvo atliktas praėjusiais metais, tačiau šiandien, matant duobes, tuo sunku patikėti.

Akcijos organizatoriai skelbia, kad 2011 m. Kaune buvo atlikta gatvių lopymo darbų daugiau nei už 5 mln. litų. Į šią sumą neįskaičiuojami kapitaliniai gatvių remonto darbai.

Kauno savivaldybės sutartyse su gatvės remonto darbus atliekančiomis bendrovėmis yra nurodyta, kad gatvių duobių lyginimo darbams galioja 12 mėnesių garantinis laikotarpis. Tačiau savivaldybė šiemet nėra pateikusi nė vieno reikalavimo įmonėms pakartoti 2011 m. nekokybiškai atliktus gatvės remonto darbus.

Šiais metais policija jau gavo 139 skundus dėl sugadintų transporto priemonių ratų.

„Duobėtos gatvės – Kauno problema. Jos kelia pavojų ne tik eismo dalyviams, bet ir menkina Kauno miesto įvaizdį. Po kiekvienos žiemos atsiveriančios vis tos pačios duobės patvirtina faktą, kad gatvių remonto darbai mieste atliekami nekokybiškai. Kyla klausimas, kodėl miesto valdžia nereikalauja, kad įmonės pakartotų blogai atliktus darbus?“ – primygtinai klausia aktyvūs gyventojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius