Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 22

Prie garažų Kėdainiuose kyla šiukšlių kalnai: atliekas veža kas tik nori

Kėdainių miesto Josvainių gatvėje esanti garažų bendrija „Technika“ jau ne vienerius metus verčiama šiukšlynu. Kiekvienais metais problema aštrėja, o susirūpinę garažų šeimininkai nebežino, ko griebtis, mat į jų garažų teritoriją šiukšlės vežamos iš viso miesto.
Kėdainių miesto Josvainių gatvėje esanti garažų bendrija „Technika“ jau ne vienerius metus verčiama šiukšlynu
Kėdainių miesto Josvainių gatvėje esanti garažų bendrija „Technika“ jau ne vienerius metus verčiama šiukšlynu / Dimitrijaus Kuprijanovo nuotr.

Bauginantis laiškas

„Rinkos aikštė“ gavo anoniminį kėdainiečio laišką, kuriame jis išdėsto nuomonę apie pavojingai susiklosčiusią situaciją Josvainių gatvės garažų bendrijoje.

Vyras aiškino, kad garažų teritorijoje pilamos viso miesto šiukšlės: čia supilta kalnai padangų, buitinės technikos, statybinių ir remonto atliekų. Anonimas dėstė, jog vietos garažų savininkai bijo gaisro, mat užtektų tik vieno degtuko ir kalnai šiukšlių užsiliepsnotų.

Dar laiške teigiama, jog žmonės bijo viešai ką nors sakyti, mat bijo keršto, bijo, kad kažkas su jais susidoros.

Situacija liūdna

„Rinkos aikštė“ nuvyko į minėtą garažų bendriją. Skaitytojo laiške pateikta informacija pasitvirtino, mat garažų bendrijoje išties pūpsojo didžiuliai kalnai šiukšlių. Pakalbinome sutiktus garažų savininkus.

„Mes nežinome, ko griebtis, nes situacija tęsiasi jau ne vienerius metus. Bijome gaisro. Įsivaizduokite, kas nutiktų, jei visos tos šiukšlės užsiliepsnotų. Būtų baisu. Apskritai, mūsų garažų bendrija yra baisiausia Kėdainiuose. Nėra daugiau bendrijų, kurios taip būtų apverstos šiukšlėmis. Čia šiukšles veža kas tik nori, tad komunalininkai tiesiog nespėja jų išvežti. Čia tikras šiukšlynas“, – pasipiktinimo neslėpė vieno iš garažų savininkas senjoras Marijonas.

Sulaužė vartus

Marijonas teigė, kad problema dar paaštrėjo, kai sunkiasvorė technika sulaužė garažų bendrijos vartus. Pasak senjoro, dabar nebėra jokių kliūčių į bendriją patekti pašaliniams asmenims.

„Vartai nebeužsidaro. Jie sulaužyti. Žadėjo mums juos pataisyti, bet viskas taip ir liko pažadais. Dabar pas mus atviros durys visiems, tad visi važiuoja ir pila savo šiukšles. Esame visų Kėdainių sąvartynas. Baisu“, – pykčio neslėpė senjoras.

G bendrijoje išties pūpsojo didžiuliai kalnai šiukšlių.

Problema yra

Kėdainiuose atliekas surenkančios ir tvarkančios bendrovės „UAB „VSA“ padalinio vadovo Gintaro Kairio teigimu, garažų bendrijos yra viena problematiškiausių vietų rajone.

„Ten žmonės nesilaiko tvarkos. Pila ir meta viską, ko galima ir ko negalima. Juk yra konteineriai, bet jie meta viską šalia jų. Meta ir tai, ko negalima mesti, ką reikėtų atvežti į specialias aikšteles, kurių mieste tikrai yra daug. Turiu pasakyti, kad bendrija bendrijai nelygi, mat vieni kovoja su šiukšlintojais, kitiems viskas tas pats. Vieni stato draudžiamus, perspėjančius ženklus, kiti ne. Vieni net kameras stato, kitiems nė motais. Tai tie, kurie dirba, kurie stengiasi gyventi gražiai, tie ir gyvena. O tie, kurie yra apsileidę, tai niekas jų nepakeis. Mes šviečiame, aiškiname žmonėms. Juk visa informacija, kur ir kokiomis atliekomis galima atsikratyti legaliai, yra, tik reikia daryti taip, kaip prašoma“, – dėstė G.Kairys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius