-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 18

Prie Jungtinės Karalystės ambasados Vilniuje piketuos Londone teisiamą lietuvį palaikantys tautiečiai

Pirmadienį solidarizuojantis su Londone teisiamu lietuviu prie Jungtinės Karalystės ambasados Vilniuje rengiamas piketas.
Demonstrantų ir policijos susirėmimas
Demonstrantų ir policijos susirėmimas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Londono teismas iki gyvos galvos gali nuteisti lietuvį Mindaugą Lenartavičių, kuris šių metų balandžio 1 dieną, dalyvavo Londone surengtuose protestuose prieš Didžiojo dvidešimtuko šalių vadovų susitikimą ir, kaip teigiama piketo organizatorių pranešime, žiebtuvėliu bandė padegti nedegias žaliuzes marmuriniame banko pastate.

Piketo organizatorių išplatintame pranešime spaudai teigiama, kad per balandžio 1–2 dienos neramumus Londone buvo suimti 4 žmonės, bet tik vienas lietuvis buvo apkaltintas „padegimu siekiant sukelti pavojų aplinkinių gyvybei“ ir pusę metų kalinamas didžiausiame Europos kalėjime.

Piketo iniciatorių įsitikinimu, Londone gyvenantis ir pinigų neturintis Rytų europietis buvo pasirinktas kaip „atpirkimo ožys“.

„Advokatui parašiau jau tris laiškus, prašydamas, kad jis mane aplankytų – kai paskutiniame pagrasinau, kad pakeisiu parodymus, jei jis neateis – po penkių mėnesių raginimo pagaliau pasirodė. Akivaizdu, kad jam šita byla nerūpi. Teisingumo nesitikiu jokio“, – pranešime spaudai cituojamas M.Lenartavičius.

Piketo dalyviai pasirašys peticiją, reikalaujančią išteisinti M.Lenartavičių, ir įteiks ją ambasados darbuotojams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius