-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 10 06

Prie karo nusikaltimus Ukrainoje tiriančių grupės prisijungė Europolas

Prie karo nusikaltimus Ukrainoje tiriančių grupės prisijungė Europolas, penktadienį pranešė prokuratūra.
BNS nuotr.
Europol

Anot prokuratūros, Europolas tapo jungtinės tyrimo grupės (JTG) dėl įtariamų pagrindinių tarptautinių nusikaltimų, įvykdytų Ukrainoje, dalyviu.

Septynių dalyvaujančių šalių generaliniai prokurorai ir Europolo vykdomoji direktorė Catherine de Bolle ketvirtadienį pasirašė tai nustatantį susitarimą 17-ojo Generalinių prokurorų konsultacinio forumo Eurojuste susitikimo metu.

Europolas prisijungė prie Eurojusto ir Tarptautinio baudžiamojo teismo (TBT) prokuratūros kaip JTG dalyvis.

Europolas pagal savo kompetenciją JTG nariams teiks analitinius bei teisinius vertinimus, rems duomenų, teisėtai gautų iš atvirųjų šaltinių, pavyzdžiui, socialinės žiniasklaidos, televizijos ir radijo, kartu vadinamų atvirojo kodo žvalgybos, rinkimą ir analizę.

Pasak pranešimo, Europolas taip pat prisidės savo žiniomis ir patirtimi karo nusikaltimų, nusikaltimų žmoniškumui ir kitų tarptautinių nusikaltimų tyrimų srityse, vykdydamas pagrindinių tarptautinių nusikaltimų analizės projektą.

Jungtinė tyrimo grupė sudaryta pernai kovą, mažiau nei po mėnesio, kai Rusija pradėjo karą Ukrainoje. Ją įsteigė Lietuva, Lenkija ir Ukraina.

Nuo įsteigimo pradžios Eurojustas JTG teikia teisinę, logistinę, finansinę ir analitinę pagalbą. Pernai grupės veikloje aktyviai ėmė dalyvauti Tarptautinio baudžiamojo teismo prokuratūra, Estija, Latvija ir Slovakija, Rumunija.

Šių metų kovą septynios grupės nacionalinės institucijos pasirašė susitarimo memorandumą su Jungtinių Valstijų teisingumo departamentu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius