Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 10

Prie Klaipėdos savivaldybės – pirmasis tualetinis popierius, o „Grigeo“ vadovui paruošta dovana

„Gamykla turėtų būti uždaryta“, – sako prie Klaipėdos savivaldybės atėjusi klaipėdietė Rūta. Penktadienio rytą čia nugulė pirmieji tualetinio popieriaus ritinėliai, o pietinės miesto dalies gyventojams atstovaujanti Ligita Girskienė pastatė dėžę su užrašu „Išvalykit, ką pridarėt“. Moteris atnešė ir „Grigeo“ įmonių grupės prezidentui Gintautui Pangoniui skirtą dovaną – skaitliuką. Šis turėtų padėti suskaičiuoti į Kuršių marias leidžiamas nuotekas.
Prie Klaipėdos savivaldybės gyventojai sunešė tualetinio popieriaus.
Prie Klaipėdos savivaldybės gyventojai sunešė tualetinio popieriaus. / J. Andriejauskaitės / 15min nuotr.

Penktadienio rytą į Klaipėdą sugužėjo Seimo Aplinkos apsaugos komiteto nariai. Jie ryte lankėsi Dumpiuose, kur įrengti „Grigeo Klaipėda“ valymo įrenginiai. Bendrovė deklaravo pati valanti nuotekas ir ilgą laiką nesijungė prie bendrovės „Klaipėdos vanduo“ tinklų. Teisėsauga šią savaitę paviešino, jog „Grigeo Klaipėda“ nevalytas nuotekas leisdavo tiesiai į Kuršių marias. Kitą savaitę įmonei prokuratūra ketina pareikšti įtarimus dėl padarytos taršos.

Pietinės miesto dalies gyventojams atstovaujanti visuomenininkė, tarybos narė L.Girskienė prie savivaldybės atvežė dėžę su užrašu „Išvalykit, ką pridarėt“, o G.Pangoniui per trečiuosius asmenis ketina perduoti paruoštą dovaną – skaitliuką. Pasak moters, tai simboliška dovana, padėsianti sukontroliuoti, kiek gi nevalytų nuotekų bendrovė išleidžia į marias.

VIDEO: L.Girskienė: simbolinė dovana G.Pangoniui padės suskaičiuoti nuotekų kiekį

Į Klaipėdą atvykus posėdžiauti Seimo nariams, prie savivaldybės rytą būriavosi grupelė klaipėdiečių, atnešusių tualetinio popieriaus ritinėlių. Žmonės teigė esą išsigandę, kuo pavirto ne tik Klaipėda, bet ir visa Lietuva.

Klaipėdiečiai neslėpė – ši žinia apie taršą tiesiog pribloškė, tad iš postų turėtų būti verčiami aukščiausi pareigūnai, aplinkosaugininkai. Posto, jų nuomone, turėtų atsisakyti ir miesto meras Vytautas Grubliauskas.

„Jis (G.Pangonis, – red.past.) yra ne tik skolingas prieš gamtą, bet ir žmonėms skolingas už tai, kad nuodija mus, viską nuodija. Turėtų tą gamyklą uždaryti, būtina uždaryti“, – įsitikinusi klaipėdietė Rūta, gyvenanti pietinėje miesto dalyje, kur gyventojai dešimtmetį skundžiasi nemaloniais kvapais, sklindančiais iš Dumpių. Čia įrengti bendrovių „Grigeo Klaipėda“ bei „Klaipėdos vanduo“ valymo įrenginiai. Smarvę skleidžia ir kompostavimo įmonė „Branda“.

Paupių bendruomenės seniūnaitė Rasa Arcišauskienė atėjo užsidėjusi juodą apsauginę kaukę, ant kurios užrašyta „Aš Klaipėda“.

„Pirmiausia šokiravo mus žmonių abejingumas, nes kas tą taršą darė? Žmonės. Nužmogėję tie žmonės. Šita akcija parodo, kad mes neabejingi tai taršai ir, žinoma, taip negali tęstis. Turime visi suvienyti jėgas. Žmonės, nebūkite abejingi – žinote, nedarykite to. Toje įmonėje kas tai darė? Žmogus. Jis liepė. Turėjo turėti pilietiškumo ir atsisakyti tai daryti“, – sakė R.Arcišauskienė.

VIDEO: Klaipėdiečiai būriavosi prie savivaldybės: „Mes išsigandę, kuo pavirto Klaipėda ir Lietuva“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius