Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 10 22

Prie LRT įvyko du mitingai: prieš cenzūrą LRT ir už LRT laisvę

Pirmadienį, 12 val., grupė visuomeninių organizacijų susirinko prie Lietuvos radijo ir televizijos pastato protestuoti prieš, jų nuomone, Lietuvos televizijos eteryje egzistuojančią nuomonių ir pažiūrų cenzūrą. Tuo pačiu metu vyko ir kontrmitingas, kurio organizatoriai sako, kad kaltinimai LRT yra niekuo nepagrįsti.
Tautos forumo steigėjai ir kiti visuomenininkai surengė mitingą ragindami pertvarkyti LRT veiklą
Tautos forumo steigėjai ir kiti visuomenininkai surengė mitingą ragindami pertvarkyti LRT veiklą / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Į mitingą susirinko apie 100 visuomeninių organizacijų atstovų ir keliasdešimt kontrprotestuotojų, ginančių LRT.

Visuomeninių organizacijų atstovai nuo scenos sakė kalbas, kuriose piktintasi, kad LRT užgožia priešingas nuomones, tinkamai neatstovauja lietuvių tautos ir lietuvių kalbos interesams, netinkamai pasirenka, kaip apie kurias užsienio naujienas pranešti.

Skambėjo kaltinimai „liberalmarksistinės ideologijos skleidimu“, apgailestavimas, kad LRT „nepalaiko tradicinės šeimos“, oponentai kaltinti melu ir manipuliacija.

Dalis mitingo dalyvių laikė transparantą su užrašu „Už kovo 11-osios Lietuvą“. Taip pat buvo matyti plakatai „LRT Lietuvai netarnauja“, „Okupantai išėjo, komunistai pasiliko“, „LRT – fake news“ ir kiti. Buvo ir prieš konkrečius žurnalistus – Ritą Miliūtę, Vykintą Pugačiauską – nukreiptų plakatų.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Tautos forumo steigėjai ir kiti visuomenininkai surengė mitingą ragindami pertvarkyti LRT veiklą
Luko Balandžio / 15min nuotr./Tautos forumo steigėjai ir kiti visuomenininkai surengė mitingą ragindami pertvarkyti LRT veiklą

Mitingo metu buvo perduotas Arvydo Juozaičio, paskelbusio apie ketinimą dalyvauti 2019 m. Prezidento rinkimuose, sveikinimas ir palaikymas mitingo dalyviams. Mitinge apsilankė ir kitas kandidatas į prezidentus Naglis Puteikis.

Mitingo pabaigoje buvo perskaityta forumo organizatorių parengti reikalavimai organizatoriams, kuriuos žadama įteikti Prezidentei, Seimui, LRT generalinei direktorei ir LRT tarybai.

Kontrprotestuotojai, manantys, kad mitinguotojų LRT metami kaltinimai yra niekuo nepagrįsti ir propagandiniai, būriavosi nuošaliau. Jie laikė plakatus „Kas ką cenzūruoja?“, „Provokacijų nebijome, akmenų – irgi“, buvo matyti ir LGBT vėliava, Liberalaus jaunimo vėliava.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Kontrmitingas „Už LRT, prieš ProPagandą”
Luko Balandžio / 15min nuotr./Kontrmitingas „Už LRT, prieš ProPagandą”

Sakant kalbą mitinguotojų atstovui Leonui Kerosieriui, pastarieji pradėjo dainuoti Eurikos Masytės dainą „Laisvė“, o vėliau kelis kartus ėmėsi skanduoti „Propaganda“, „Radikalus lauk“, „Lietuva, Žalgiris, Landsbergis“. Nuskambėjo ir „Radioshow“ daina „Mums reikia naujo vado“.

Į mitingo prieš cenzūrą LRT dalyvių raginimus tvarką prižiūrėjusiems policijos pareigūnams tramdyti tokį elgesį pareigūnai reagavo ramiai, informavę, kad leidimus mitinguoti turi abi pusės.

Mitingą prieš cenzūrą LRT organizavo Tautos forumo steigėjai ir kitų kitos visuomeninės organizacijos. Kontrmitingą organizavo Lietuvos liberalus jaunimas, prie jo prisijungė ir Jaunųjų konservatorių lygos atstovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius