-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 07

Prie namo iškirstos alyvos sukiršino gyventojus ir valdininkus: ar tikrai jos trukdė?

Vilniaus K.Donelaičio ir Beržyno gatvių kampe šalia medinio namo jau ne vieną dešimtmetį auga alyvos. Pavasarį žydėdavo svaigindamos savo aromatu, vėliau žaliomis šakomis saugojo nuo gatvės dulkių. Tačiau šį pavasarį paaiškėjo, kad dalis alyvų kliudo pamatyti sustoti (stovėti) draudžiantį kelio ženklą, todėl jos buvo tiesiog iškirstos, net nepranešus apie tai žemės savininkams.
K.Donelaičio ir Beržyno gatvių kampe iškirstos alyvos
K.Donelaičio ir Beržyno gatvių kampe iškirstos alyvos / 15min skaitytojos Elenos nuotr.

Elena, gyvenanti šiame name, pasipiktinusi: alyvas čia iškirto net neatsiklausę namo gyventojų.

„Neva užstoja ženklus. Vilniaus savivaldybė išdavė leidimą, nors mums atrodo, kad niekas net neapžiūrėjo tos vietos – išdavė leidimą ir tiek. Mes turime patvirtinimą, kad ši žemė priklauso mums, o kažkas atvažiavo ir iškirto. Tie krūmai čia augo jau apie 40 metų“, – kalbėjo moteris.

Lyg kirviu iškapota

Dabar namo kampas atrodo išties prastai – lyg kažkas net nesusimąstydamas paėmė kirvį ir iškapojo krūmus. Paprašę paaiškinimo, kodėl tos alyvos buvo kertamos, gyventojai sako sulaukę tik formalių atsakymų iš Vilniaus miesto savivaldybės.

Elena pamini ir dar vieną priežastį, kodėl jiems ypač gaila alyvų: krūmai saugojo namo kampą, esą jeigu į jį rėžtųsi koks automobilis, tai namas nukentėtų kur kas mažiau, nes mašiną pristabdytų alyvos.

Vilniaus savivaldybės Želdynų poskyrio vedėja Giedrė Čeponytė patvirtino: alyvos ties šiuo namų iškirstos išties savivaldybei išdavus leidimą. Tačiau esą nebuvo kitos išeities – krūmai uždengė kelio ženklą.

Reagavo, nes užstoja ženklą

„Mes reagavome, kad alyvos užstoja ženklą. Į mus kreipėsi Vilniaus miesto gyventojai, kurie važinėja iš Beržyno gatvės. Eismo saugumas yra labai svarbu. Gal ne visur spėjam tuos dalykus padaryti, bet jeigu spėjam – einam ir darom. Tam, kad būtų matomas šalutinis kelias ir visi reikalingi ženklai, alyvos buvo nupjautos“, – teigė G.Čeponytė.

Anot savivaldybės atstovės, namo gyventojai patys tinkamai krūmų ir neprižiūrėjo, jų nekarpė. Tad alyvos per daugelį metų išsikerojo.

„Jos nėra išrautos, jos paims ir ataugs. Daugiau alyvų nebuvo liesta, nes jos auga privačiame sklype. Galbūt galėjome ieškoti kadastro pažymėjimo, pagal jį – savininko, prašyti, kad pasirūpintų alyvomis, nes jos trukdo ženklui. Bet šiuo atveju pažiūrėjome šeimininkiškai ir, kaip atsakingi už eismo saugumą mieste, alyvas nukirtome“, – aiškino G.Čeponytė.

Tačiau Elena situaciją mato kitaip. Jos manymu, net jeigu iš tiesų krūmai užstojo ženklą, nors jai taip neatrodė, galima buvo tinkamiau dalį alyvų pašalinti.

„Aplinka liko subjaurota ir net neįspėjo mūsų, kad bus atliekami kažkokie darbai. Čia jokių eismo įvykių niekad nebuvo įvykę. Juk aplinkai tvarkant nebūtina medžių ir kirsti. Ar čia savivaldybė galvoja, kad viskas jiems galima ir už subjaurotą aplinką atsakingi gyventojai. Aš juk neinu mašinai langų daužyti, jei ji stovi neleistinoje vietoje“, – piktinosi moteris.

Vis dėlto Vilniaus savivaldybės atstovai įsitikinę, kad šiuos krūmus iškirsti buvo būtina. Ir esą galbūt būtų skiriama daugiau laiko ir dėmesio gyventojams, ant kurių žemės jie želia, jeigu šios K.Donelaičio ir Beržyno gatvių sankryžoje augančios alyvos būtų vienintelės Vilniaus mieste. O jeigu patys šeimininkai rūpintųsi aplinka, kreiptųsi dėl leidimo iškirsti ar praretinti krūmus, tokių situacijų nebūtų. Ir leidimus savivaldybė išduotų, kadangi jų reikėtų – namas šioje vietoje medinis, tačiau daugiabutis.

15min skaitytojos Elenos nuotr./K.Donelaičio ir Beržyno gatvių kampe iškirstos alyvos
15min skaitytojos Elenos nuotr./K.Donelaičio ir Beržyno gatvių kampe iškirstos alyvos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius