-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 06 06

Prie Norvegijos ambasados – protesto akcija, reikalaujanti grąžinti pagrobtus vaikus

Penktadienį prie Norvegijos ambasados Vilniuje vyks lietuvių tėvų organizuojama protesto akcija, kuria siekiama atkreipti dėmesį į vis labiau augančią Norvegijos socialinių tarnybų savivalę be pagrindo atiminėjant vaikus iš šioje Skandinavijos šalyje gyvenančių lietuvių šeimų. Taikia akcija iš Lietuvos diplomatų bei užsienio politiką formuojančių valdžios pareigūnų reikalaujama vykdyti šalies Konstituciją ir globoti savo piliečius, gyvenančius užsienio valstybėse.
Verkianti mergina
Verkianti mergina / „Fotolia“ nuotr.

Protesto akcijoje dalyvaus kartu su vyru iš Norvegijos atvykusi lietuvė, iš kurios vaiko teisių tarnyba „Barnevernet“ atėmė 10 mėnesių sūnelį.

Protestą rengiančios organizacijos „Lietuvos tėvų forumas“ atstovų teigimu, Norvegijoje bei kitose Europos valstybėse daugėja iš lietuvių šeimų be pagrindo atimtų vaikų, tačiau nei Lietuvos diplomatai, nei valdžia nerodo rimtų pastangų sugrąžinti juos šeimoms. Tėvų teigimu, tokiu būdu ignoruodama Konstitucijos nuostata, kad Lietuvos valstybė globoja savo piliečius užsienyje. Tuo tarpu kitos valstybės, kaip Slovakija bei Indija, kovoja ir išsireikalauja grąžinti iš savo piliečių paimtus vaikus.

Ketina protestuoti ir užsienyje

Anot akcijos organizatorių, šis protestas – tik pirmas įspėjamasis žingsnis. Tėvų organizacijos teigimu, jei Lietuvos valdžia nesiims adekvačių veiksmų prieš Norvegijos socialinių tarnybų savivalę ir nebus sugrąžinti nežinia kur pradanginti lietuvių vaikai, žymiai didesnio masto mitingai vyks ne tik Lietuvoje, bet ir prie Lietuvos ir Norvegijos ambasadų įvairiose Europos valstybėse.

Protestuojančių tėvų teigimu, surinkus visus nuo Norvegijos socialinių tarnybų nukentėjusių šeimų atvejus, bus kreipiamasi į Europos žmogaus teisių teismą dėl teisės į asmeninį ir   šeimos gyvenimą, buto  neliečiamybę ir susirašinėjimo slaptumą.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius