Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 04 21

Prie Palangos sustatytos naujos „akys“: ką jos mato?

Šiltu pavasario oru į Palangą išsiruošę keliautojai automobiliais jau fiksuojami naujomis kameromis. Tokia priemone negali pasigirti nė viena Lietuvos savivaldybė.
Palanga šiemet švenčia 770 metų jubiliejų
Palanga šiemet švenčia 770 metų jubiliejų / Palangos miesto savivaldybės nuotr.

Prieš kelias savaitės keliuose, vedančiuose į Palangą, ėmė veikti naujos kameros, fiksuojančios ne greičio viršytojus, kelių eismo taisyklių pažeidėjus, o transporto srautą.

Viena kamera sumontuota prie Nemirsetos, kuri pasitiks atvažiuojančius nuo Klaipėdos pusės.

Dvi atsirado Kretingos gatvėje: kameros aprėpia po dvi eismo juostas, šioje judrioje atkarpoje fiksuojami ir atvažiuojantys, ir išvažiuojantys automobiliai.

Dar dvi kameros yra šiaurinėje miesto dalyje: greta tarptautinio Palangos oro uosto ir Liepojos plente, greta posūkio į Šventąją.
Visa transporto srauto sistema atsiėjo apie 38 tūkst. eurų. Kaip teigė Palangos miesto savivaldybės Komunikacijos ir e.paslaugų skyriaus vedėja Ingrida Borisenko teigė, kad kamerų pagrindinis tikslas yra fiksuoti transporto srautą. Taip pat bus matomas ir automobilių tipas spalva, modelis ir net gamintojas.

Kurorto valdžia, analizuodama, kokie srautai veda į Palangą, galės modeliuoti įvairias funkcijas. Tarp jų ir kurioms gatvėms tenka didesnė apkrova ir reikalingas didesnis dėmesys.

Iki šiol Palanga turėjo tik aptakius skaičius, kiek svečių suvažiuoja į kurortą. Buvo keliamos skraidyklės ir skaičiuojami paplūdimyje esantys žmonės, vertinamas viešbučių užimtumas, turizmo informacijos centro lankytojų skaičius. Tačiau tokie duomenys leido matyti tik tendencijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius