Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 13

Prie Seimo iškilmingai suplevėsavo Valstybės vėliava

Trečiadienio vidurdienį Nepriklausomybės aikštėje minint Sausio 13-ąją ir jos aukas iškilmingai pakelta Valstybės vėliava.
Vėliavos pakėlimo ceremonija Sausio 13-ąją
Sausio 13-oji minima jau nuo vakar vakaro. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Pakėlus trispalvę kalbą sakė Seimo pirmininkė Irena Degutienė. Taip pat renginyje dalyvavo prezidentė Dalia Grybauskaitė, premjeras Andrius Kubilius, Aukščiausiosios Tarybos – Atkuriamojo Seimo pirmininkas, dabar Europos Parlamente dirbantis Vytautas Landsbergis, keli šimtai politikos visuomenės veikėjų, kitų susirinkusiųjų.

„Šiandien neturime teisės pamiršti, kad 1918-ųjų savanoriai, pokario partizanai, kritusieji 1991 metais ir visi laisvės gynėjai brangiausią savo turtą – savo gyvybes – paaukojo už kiekvieną iš mūsų, už kiekvieno iš mūsų galimybę gyventi laisvoje ir nepriklausomoje Lietuvoje. Nenuvertinkime šios aukos, kurią žuvusieji už Lietuvos laisvę paskyrė kiekvienam iš mūsų“, –kalboje pabrėžė I.Degutienė. 

„Dvidešimt nepriklausomybės metų paliudijo, kad valstybingumo ir nepriklausomybės įtvirtinimo kelias yra sunkus. Tačiau alternatyvos jam nėra. Kaip ir nėra alternatyvos žmogaus ir tautos laisvei, Lietuvos laisvei“, – prieš porą valandų Seime sakytas mintis dar kartą pakartojo parlamento vadovė.

Nepriklausomybės aikštėje iškilmingai sustojo karių rikiuotė. Laisvės gynėjų atminimui buvo iššautos trys šautuvų salvės.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius