Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 20

Prie Seimo profesinės sąjungos protestavo prieš mokesčių ir pensijų reformą

Šalies profesinių sąjungų konfederacija prie Seimo trečiadienį surengė protesto akciją. Esą Seime dideliu greičiu bandoma įteisinti mokesčių bei pensijų sistemos reformas.
Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos protesto akcija
Nepriklausomybės aikštė / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Skubos naudą velnias gaudo“ – su tokiais plakatais prie Seimo susirinko profesinių sąjungų konfederacijos nariai, ragindami politikus neskubėti su reforma.

Biudžeto ir finansų komitetas toliau svarstys vyriausybės siūlomą mokesčių reformą, nors dėl jos gairių nesutaria ir patys valdantieji. Jų lyderis Ramūnas Karbauskis kartu su premjeru Sauliumi Skverneliu netgi užregistravo vadinamuosius kompromisinius siūlymus, susijusius su darbuotojo mokesčiais ir „Sodra“.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos protesto akcija
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos protesto akcija

Teisininkai sako, kad jei Seimas pritars numatomai pensijų pertvarkai, tai bus ne esamos sistemos taisymas, o naujos kūrimas.

„Remiantis pasiūlymu, įmokos nebe pervedamos, negana to, paties asmens indėlis didėja, dėl to apsisprendimas asmenims sunkėja, ar toliau dalyvauti sistemoje, ir tas pagrindinis anksčiau deklaruotas tikslas sumažinti tiesioginius „Sodros“ įsipareigojimus būsimoms kartoms – visi suprantame, kad dėl demografinių pokyčių bus sunkiau juos užtikrinti nei šiandien – tas tikslas visiškai išnyksta. Čia vienas kriterijų, kodėl, mano nuomone, šita reforma yra ne keitimas, o naujos sistemos kūrimas“, – sako Vilniaus universiteto Teisės fakulteto lektorė Vida Petrylaitė.

Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkė Inga Ruginienė teigia, kad jos atstovaujama organizacija yra ne prieš reformą, bet prieš skubotą jos priėmimą.

„Tai, kokia mokesčių ir pensijų reforma turėtų būti, turi būti labiau išdiskutuota tarp darbuotojų, darbuotojai turi būti įtraukti į šį procesą, darbuotojai turi suprasti, kas vyksta, ir turi turėti teisę pasisakyti, išreikšti savo nuomonę. Tuomet, kai viešosios konsultacijos būtų įvykdytos, tuomet jau galėtume kalbėti ir apie priėmimą“, – sako I.Ruginienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius