-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 07 /13:10

Prie valdžios institucijų po keliolika žmonių protestavo prieš „Barnevernet“ ideologiją

Šeštadienį Vilniuje prie Vyriausybės, Prezidentūros ir Norvegijos ambasados susirinko po keliolika žmonių, kurie protestavo prieš Lietuvoje vykdomą vaikų teisių politiką ir ragino stabdyti Norvegijos vaiko gerovės apsaugos tarnybos „Barnevernet“ ideologiją pasaulyje.
Tarptautinė protesto akcija „STOP Barneverneto ideologijai“
Tarptautinė protesto akcija „STOP Barneverneto ideologijai“ / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Prie trijų institucijų buvo pastatytos palapinės. Organizatoriai sako, kad žmonių skaičius buvo ribojamas tam, kad nebūtų pažeisti įstatymų reikalavimai. Iš palapinių sklido įrašai su vaikų klyksmais ir dainos.

Protestas turėjo vykti ir prie Seimo rūmų. Tačiau sutartą valandą ten nebuvo nė vieno protestuojančio žmogaus. Prie 15min žurnalistės, esančios prie Seimo rūmų, priėjo moteris, kuri atrodė gerokai nustebusi, kai pamatė, kad niekas nevyksta ir nėra susirinkusių žmonių. Organizatoriai sako, kad piketas prie Seimo prieš renginį buvo atšauktas, nes Seimas nesusitvarko su savo problemomis, todėl pokyčių iš šios institucijos jie nesitiki.

Protestą organizavo sąjunga „Vardan šeimos“. Organizatoriai skelbė, kad tuo pačiu metu piketai nukreipti prieš vaikų globa prisidengiančių institucijų smurtą vyko 17 pasaulio šalių: Norvegijoje, Austrijoje, Danijoje, Bulgarijoje, Ispanijoje, Serbijoje, Italijoje, Kanadoje, JAV, Airijoje, Naujojoje Zelandijoje, Lenkijoje, Vokietijoje ir Rusijoje.

Sąjungos „Vardan šeimos“ pirmininkė Edita Morkūnienė kalbėjo apie piketo reikalavimus.

„Pirmiausiai grąžinti mūsų vaikus iš Norvegijos. Jeigu ten kažkas buvo, turėtų būti sugrąžinti vaikai į Lietuvą ir Lietuvos vaikų teisės turėtų spręsti ar tėvai pajėgūs auginti savo vaikus, ar ne“, – sakė E.Morkūnienė. Ji teigė, kad protestuotojai turi ir daugiau reikalavimų įvairioms institucijoms.

Paklausta, kas blogai su vaikų teisėmis Lietuvoje ji sakė: „Kiekvieną susiduriant su vaikų teisėm, galiu pasakyti, kad situacija nesikeičia, tai yra daugiau pinigų įsisavinimas, daugiau šeimą įpareigoja, negu su ja dirba. Vaiką paimti iš šeimos jiems yra paprastesnis variantas, negu dirbti su ta šeima. Viskas blogai, absoliučiai viskas.“

Ji teigė, kad kuo toliau, tuo labiau Lietuva vaikų teisių požiūriu panašėja į Norvegiją.

Sąjungos „Vardan šeimos“ tarybos narys Darius Trečekauskas sakė, kad protestas yra pozicijos parodymas.

„Piketas tai nėra reikalavimas, piketas yra pozicijos išraiška. Tie žmonės, kurių vaikai yra atimti sako: kodėl Lietuvos valstybė, Lietuvos valdžia negina savo mažųjų piliečių“, – sakė protestuotojas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius